Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Január 06. 12:43, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Eurosol – Honda Civic Type-R Jänner Rali 2014, összefoglaló Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

Eurosol – Honda Civic Type-R Jänner Rali 2014, összefoglaló Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

Mentett pontok

6 ponttal indította meg a 2014-es ERC 2WD bajnokságot az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” az első napon technikai hiba miatt búcsúzni kényszerült, azonban a második napi bónuszpontokért újra harcba szálltak.

Bessenyey Zoltán: Érdekes érzés, nem vagyok szomorú. Persze nagyon jó lehetett volna ez a hétvége, hiszen volt esélyünk a győzelemre, és úgy indítani egy szezont bizonyára nagyon kellemes, azonban annak örülök, hogy 2014-ben azonnal az első futamon bizonyítottuk, hogy nem véletlenül voltunk mi az Európa Bajnokok tavaly. A történet alapjához hozzá tartozik, hogy új gumiszabály lépett életbe az ERC-n, azaz csak egyen gumival lehetett indulni, ahogyan van ez a nagy autóknál már 2013 közepe óta. Azaz lehetett volna, hiszen a későbbi 2WD győztes és pár kisebb osztrák pilóta miatt, a hazai verseny felügyelői, péntek este hoztak egy döntést, hogy a régi abroncsok is jók ezen a futamon. Ez egy ember kivételével mindenkinek rossz volt, hiszen senki nem hozott már régi gumit, miután az ERC szabályok mást mondtak. Ennek szellemében hatalmas harc és relatív rossz hangulat uralkodott a szervizparkban, hiszen a vizes felületre így újra lehetett használni az intermédia abroncsokat. Mi, akik betartottuk a szabályokat, csak az új fejlesztésű slick abroncsokkal vagy hógumival mehettünk, amelyek hátrányt jelentettek nagyon sok helyen.

Az első szakasz mégis nekünk kedvezett, hiszen a jeges reggelen miénk volt a legjobb idő. A következő két pályán is tartottuk a lépést, bár ott már az intermédia jobb választás volt az ellenfélnek. A második kör első szakaszán újra nagyon lendületesen mentünk, azonban 5 kilométerrel a cél előtt sajnos eltört a féltengely a Hondában, így kénytelenek voltunk kiállni. A csapat persze könnyen orvosolta a problémát, így tudtunk újra rajtolni másnap, amikor nem volt más dolgunk, mint menteni a menthetőt. Ez a nyolc szakaszból 5 győzelemmel sikerült is, hiszen második helyen végeztünk. Sajnos egy alkalommal megforogtunk, ami körülbelül 20 másodpercünkbe került, így csúsztunk le az első helyről.

Csak magamat okolhatom, de ez benne van a pakliban, ahogyan a technikai gond is. Ha nem is annyira fényes az év kezdet, mint tavaly, mégis boldogan jöttünk haza, hiszen a sebességünk megmutatta, hogy igenis van helyünk idén is a 2WD élmezőnyben. Nagyon várjuk a további versenyeket, hiszen éhesek vagyunk a győzelemre. Nagyon köszönöm a csapat és a Honda Racing segítségét, valamint a sok-sok biztatást, amit küldtek a barátok, rajongók itthonról. Köszönöm Juli munkáját is, hiszen neki szokás szerint nem volt hibája, még egy sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.