Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 30. 23:07, szombat | Helyi
Forrás: Gulyásné Vass Vera

Falunapot tartott a 800 éves Boba 2011. július 30-án.

Falunapot tartott a 800 éves Boba 2011. július 30-án.

Nagyszabású falunapi rendezvények várták a helyieket és a faluba érkezőket ezen a szombaton. Szállt az ének, szólt a zene, pergett a ritmus a táncos lábak alatt, jókedv minden mennyiségben.

Képgaléria a bobai falunapról!

Az időjárás néha ugyan megfricskázta a szervezők orrát, de aztán kegyesen elsimította a fellegeket és így az összes program szabadtéri megrendezése a résztvevők nagy örömére sikerrel megvalósult.

Délelőtt, a labdarúgó „Utcák bajnokságán”, az Új Élet utca nyerte el a babérokat. A legjobb 11-es rúgó Szabó Ádám, a legjobb kapus Szabó Róbert lett.

A kerékpáros ügyességi vetélkedőt Szolnoki András nyerte. A lövészetben a nőknél Jóna Georgina, a férfiaknál Szabó Sándor diadalmaskodott. Az ifjúságiaknál Mestery Dániel és Szladovics Ninetta nyert. A gyerekeknél Hajba Szilveszter bizonyult a legjobbnak.

Délután a kézműves sátorban Horváthné Németh Piroska fejdíszeket, Teveli László krepp virágokat, Pósné Szalai Éva kékfestő babákat, Kollár Hedvig papírvirágokat készített, Ambrus Krisztina és Ambrus Klaudia arcfestéssel és körömfestéssel várta az érdeklődőket. Fehér Eszter fazekas korongozni tanította a jelentkezőket.

A szombathelyi kötélugrók közül Kovács Fruzsina, Jantos Regina, Mayer Zoé és Mayer Luca lépett fel nagy sikerrel.

Az egészségügyi sátorban a Megyei Vöröskereszt jánosházi alapszervezete vérnyomás- és vércukorméréssel várta az érdeklődőket.

A Nieder testvérek, Tünde és Áron tüzes latin táncokat mutattak be a nagyérdeműnek.

Gosztola Dorina és Turi Gábor operett slágereket énekelt. Az énekes párt ugyancsak próbára tette a hirtelen zápor, de hősiesen és mosolyogva, az esőnek fittyet hányva mulattatták a közönséget.


Kis technikai szünet után a Kemenesalja Néptánccsoport szatmári táncokkal, a tükrössel, széki legényessel és délalföldi táncokkal szórakoztatta a megjelenteket. Utánuk a devecseri „Zumba” csoport következett, akik egy évvel ezelőtt álltak össze. Táncukkal szeretnék felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, húszon innen és túl.

Az „Újra itt van a nagy csapat” produkció, zenés színdarab Csajbók Tamásné ötlete alapján készült, a falu lakóinak szereplésével. A mókás előadás alcíme "A 800 éves Boba". A kis település lakói példaértékűen nagy létszámmal vettek részt a darab kulisszák előtti és mögötti munkálataiban is. A szorgalmas, kitartó társulat munkáját a közönség hálás tapsa jutalmazta.

A Faluvacsi a felajánlásokból, az adományszekérrel összegyűjtött hozzávalókból készült több üstben, a falulakók által.

 

Este ki-ki a maradék energiáit levezethette a fergeteges tér partin, ahol az Extázis zenélt. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.