Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Február 07. 15:46, kedd | Helyi

Farsangi komédia Celldömölkön

Farsangi komédia Celldömölkön

Igazi vérbő farsangi komédiát láthatott 2012. február 4-én, szombaton a tisztelt publikum Celldömölkön.

A Kemenesaljai Művelődési Központ meghívására érkezett Celldömölre a Pannon Várszínház társulata, tarsolyában Carlo Goldoni: Két úr szolgája c. darabjával.

A nagy hidegben csak az igazán bátor színházbarátok merészkedtek el a KMKK színházterméig.

Az előadás lendületes olasz zenével kezdődött, ami alatt a jelmezes, parókás színészek a nézőtéren keresztül, hangosan, vidáman beszélgetve foglalták el a színpadot.

A sodró hangulatú kezdés, a pergő előadás igazi vidám farsangi hangulatot varázsolt a pódiumra, a nézők legnagyobb örömére. Ezeken a hideg, fázós téli napokon az a pár óra boldogság és felhőtlen jókedv igazi ajándék. Goldoni komédiája életigenlés, az emberi találékonyság, iskolapéldája, de bőségesen megszórta a szerelem ízével, a mulatságos félreértések, átverések fűszerével.

A társulat egészen kézzelfogható közelségbe vitte a nézőkhöz a darabot. Kitolta a színpad határait egészen a széksorok közé, amit a tisztelt nagyérdemű igazán nagy örömmel fogadott.A nézők szinte folyamatosan és hangosan nevettek, néha talán még a vidámság könnyei is kicsordultak.

Egyed Brigitta bravúros alakítása Truffaldino szerepében elbűvölte a celldömölki közönséget. A színésznő férfiszerepben férfiakat megszégyenítő vagánysággal tolmácsolta a nagydumás szolgát.

Vérpezsdítő olasz népi színátékot láthattunk ezen a szombaton, elhivatott, odaadó művészektől, fantasztikus előadásban.

Címkék: komédia, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).