Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 01. 19:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felhőszakadás és viharos szél várható vasárnap

Felhőszakadás és viharos szél várható vasárnap

Zivatar, viharos szél és felhőszakadás miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésük szerint a zivatar és a viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A felhőszakadás veszélye miatt Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: már szombaton az esti órákban nyugaton, délnyugaton egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, melyek kelet, északkelet felé áthelyeződve zivatarrendszerré fejlődhetnek. Északnyugaton heves zivatarok kialakulására is van esély. A zivatarok környezetében az intenzív - helyenként rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó - csapadék mellett nagyobb területen fordulhatnak elő 60-80, néhol 80-90 kilométer/órás szélrohamok, illetve nagyobb (2 centiméter átmérőnél is nagyobb) méretű jég. A zivatartevékenység hajnalra fokozatosan az ország északkeleti felére helyeződik át.

Vasárnap a déli órákig főként északkeleten, keleten fordulhatnak elő a záporok mellett további zivatarok, melyeket elsősorban intenzív csapadék, és viharos széllökés kísérhet. Napközben az ország északi, északnyugati felén az északnyugati, míg másutt inkább a délnyugati szelet kísérhetik viharos széllökések, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint a minimumhőmérséklet 10-16, míg a maximumhőmérséklet 20-26 Celsius-fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A front érkezésével gyorsan csökken a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni