Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Július 04. 17:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar karbantartása

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar karbantartása

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar június 19-től július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása, minden munka a tervezett ütemnek megfelelően halad - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben a tervezett 14 váltócseréből 11 már elkészült. Az aszfaltozás a 7-8. és a 9-10. vágányok között folyik, a csarnokban pedig most kezdődik. A pályát érintő munkálatok, a talpfacserék, síncserék, vágányszabályozások is az ütemterv szerint haladnak.

A felsővezetéki rendszer szerelését éjszaka végzik a szakemberek. A biztosítóberendezési munkák, a felújítandó jelzőhíd bontása, elszállítása, valamint a telepítendő új jelzőhíd alapozása megtörtént.

A 11-12. vágányok közötti külső perontető felújításának részeként a héjalás cseréje mellett elvégzik a teljes acél tartószerkezet korrózióvédelmét, a tartóoszlopok lábazatánál szükséges szerkezeti megerősítéssel együtt.

Az utastájékoztatás megújulásához szükséges nagy LED-fal és a vágányvégi táblák, illetve a hangos utastájékoztatás rendszerének kiépítése is folyamatban van.

A felújítási munkákkal párhuzamosan folyik a hidegváró előtti térkőburkolat cseréje.

A mintegy 18 millió utast fogadó pályaudvar infrastrukturális megújítása kiemelt cél a vasúttársaság fejlesztési terveiben - hangsúlyozta a MÁV. Mint írták, a tanévkezdésre várható újranyitáskor komfortosabb, színvonalasabb környezet, egyben jelentősebb karbantartáson áteső pályahálózat, megbízhatóbb, pontosabb vonatközlekedés várja az utasokat.

A lezárás ideje alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. A vasúttársaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes előre megtervezni az utazásokat a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.

A változásoktól a www.mav.hu/nyugati oldalon tájékozódhatnak az utasok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során