Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Október 12. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentették azt a fiatalt, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos, kiskorú iskolatársnőjét; a bíróság megállapította, hogy nem fenyegette a sértettet és nem tudott életkoráról.

Az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön tartott tárgyaláson hirdettek ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak és társainak az ügyében, aki a vád szerint megerőszakolta 6. évfolyamos kiskorú iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben - olvasható a közleményben.

A törvényszék ítéletében az áll: az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat felmentették a tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól. A másodrendű, szintén fiatalkorú vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kiemelték: a Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a bíróság az elsőrendű vádlottnál "erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg". A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, nem fenyegette őt a vádlott. A bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek. A másodrendű vádlott bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, ami enyhítő körülménynek számít.

Közölték: az ítéletet tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik, az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során