Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Május 14. 11:17, szerda | Helyi
Forrás: Dr. Bérdiné Stipkovics Ildikó

Fényesen csillogó elismerések a celldömölki diákoknak

Fényesen csillogó elismerések a celldömölki diákoknak

Idén is megrendezésre került az Újkori Középiskolai Helikoni Ünnepségek sorozata Keszthelyen,ahol a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai szép sikereket értek el.

Százhuszonnyolc iskola háromezerháromszáz diákja hét helyszínen tizennyolc kategóriában mérte össze tudását, felkészültségét. A verseny két napig tartott és a zsűri a harmadik napon hirdetett eredményt. A Helikonon minősítést kapni nagyon komoly teljesítmény hiszen az indulóknak körülbelül csak az egynegyede részesül benne. A gimnázium tanulói évek óta több kitüntetéssel térnek haza. Ezekben a sikerekben komoly szerepet játszanak a városban működő művészeti csoportok és az ott dolgozó felkészítő tanárok. Az énekkar vezetője, Dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó volt idén is a verseny fő szervezője, aki igyekezett úgy megszervezni ezt a három napot a gyerekeknek, hogy a versenyeken és a többi programon és a koncerteken is részt tudjanak venni.

Ebben az évben a Pál András vezette CBG leány néptánccsoport Somogyi lánytánc koreográfiája ezüst minősítést kapott.

A Százszorszép és a Kökényke népdalcsoport bronz minősítésben részesült. Felkészítő tanáraik Dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó illetve Varga Diána voltak.

A Kökényke együttes még azon a hétvégén Budapesten a Néprajzi Múzeumban részt vett a „ Tiszán innen,Dunán túl…” népdaléneklési verseny országos döntőjén, ahol arany minősítést kaptak.

A Helikonon nagy sikere volt a kórus által előadott Cups Song-nak, vagy ahogy a gyerekek nevezték: a poharas dalnak. A főtéren a Tiéd a Színpad rendezvényen fellépett a celldömölki Defender együttes,melynek vezetője, Ipsics Áron, aki saját dalait adta elő.

A diákok nagyon jól érezték magukat és már most készülnek a 2016-os keszthelyi Helikonra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén