Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Május 27. 09:53, hétfő | PR
Forrás: InfoVáros

Fontos a széles programkínálat

Fontos a széles programkínálat

A helyi összefogásokkal erősíthető az idegenforgalom

A helyi piaci szereplők összefogása sokat tehet azért, mennyire sikeres turisztikai szempontból egy adott desztináció. A fejlesztések fontosak, de az is, hogy a vendégek értesüljenek is ezekről.

A kormány turisztikai stratégiájában kiemelt helyen szerepel az orvosi szolgáltatáson alapuló turizmus. Az elkövetkező időszakban az uniós forrásokat nem feltétlenül kapacitásbővítésre, sokkal inkább a jól működő intézményrendszer kialakítására, valamint termékfejlesztésre van szükség – hangsúlyozta egy múlt heti turisztikai rendezvényen Horváth Viktória turisztikáért felelős helyettes államtitkár. A szakemberek szerint fontos feladat, hogy szélesítsék a kínálatot és a már „felkapott” települések mellett új térségekkel és régiókkal is megismerkedjenek a vendégek.

Ehhez viszont a támogatások mellett a helyi turisztikai szereplők összefogására is szükség van. A mezőkövesdi Zsóry-fürdőben két évvel komolyabb beruházásokra is került sor. A wellness részleg átalakítása - szaunák, kneipp medence, masszázs helyiségek – mellett felújították a fedett gyógymedencét, a külső medence pedig élménycsúszdával bővült. Ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy tavaly 40 ezer vendég 111 ezer éjszakát töltött el Mezőkövesden – emelte ki Lázárné Csirmaz Henriett, a helyi Tourinform iroda vezetője. Az idelátogatók jelentős rész belföldi turista, de a külföldiek – elsősorban lengyelek, németek, belgák, hollandok, csehek és szlovákok – részaránya már eléri a 25 százalékot. A fürdőfejlesztés idén ősszel folytatódik, de ahhoz, hogy ennek eredményeképpen még több vendég érkezzen a magánvállalkozások bevonására is szükség van - állítja a szakember. Az itteni gyógyvíz kéntartalma az egyik legmagasabb Magyarországon, így reumás megbetegedések, ízületi gyulladások és kopások, különböző női betegségek enyhítésére, gyógyítására, valamint sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére alkalmas.

A fürdőben igénybe vehető gyógykezeléseket (orvosi gyógymasszázs, súlyfürdő, tangentor, iszappakolás, kádfürdő, szénsavkád) a szálláshelyek egy jelentős része felvette a programajánlatukba. Az együttműködés részeként felmerült az is, hogy ezeket a csomagajánlatokba is beépítik – mondta Varga-Szabó Lóránt, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** igazgatója. A szállodavezető szerint a cél, hogy valóban minden korosztály, idősebb korosztály, fiatal párok, és gyermekkel érkezők egyaránt megfelelő szórakozási lehetőséget találjanak a település közelében. A hotelben akár egy három generációs család is megtalálhatja a számítását, amíg a nagyszülők az unokákkal élvezik a gyógyvíz és a strand kínálta lehetőségeket, addig a szülők kirándulhatnak vagy borkóstolón is részt vehetnek. A széleskörű kínálathoz jelentős részben hozzájárul, hogy a tágan vett desztináció nem csupán a gyógyvízről és világörökség részét képező matyó népművészetről ismert. A közvetlen környezetében számos nemzeti park és túrahely található, de innen indulva akár az egri Borvidéket is fel lehet fedezni, de nincs messze akár a Tisza-tó sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát