Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 04. 20:07, vasárnap | Helyi

Gyertyagyújtás Celldömölkön

Gyertyagyújtás Celldömölkön

Meggyújtották a második adventi gyertyát Celldömölkön.

„Éj-mélyből fölzengő, csing-ling-ling száncsengő.
Száncsengő csing-ling-ling, tél csendjén halkan ring.”
Weöres Sándor

Elérkezett advent második vasárnapja, s ahogy az a keresztény világban szokás, ilyenkor lobban fel adventi koszorúnkon a második gyertya lángja.

Celldömölkön a gyönyörűen felújított Szentháromság téren, 2011. december 3-án szombaton délután 4 órakor lobbant fel ez a láng, hirdetve a szeretet üzenetét.

Söptei Józsefné Celldömölk város alpolgármestere, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület elnökségi tagja, mondott köszöntőt.

A kellemetlen időjárás sem riasztotta vissza a celldömölkieket, akik a legújabb rendezvénytéren izgatottan várták a kedves programokat, a Mikulást és a második adventi gyertya meggyújtását.
Felléptek a Városi Óvoda csoportjai, a Tücsök Bábcsoport. A gyerekek nagy örömére megérkezett a Mikulás is, aki kedves ajándékokkal lepte meg az aprónépet. Fokozta a kellemes hangulatot Radányi Károly Mikulásváró és karácsonyi dalokkal.
Ezena fázós szombat délutánon a szeretet és a jókedv volt az igazi főszereplő. A szervezők pogácsát süteményt és forralt bort kínáltak a program résztvevőinek. Közben a gyerekeket állatsimogató várta a betlehemi jászol mellett.

A harmadik gyertyát december 10-én, szombaton délután 4 órakor gyújtják meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).