Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 03. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyorsan kimerülhet a fűtési rendszerek korszerűsítésére kiírt pályázat kerete

Gyorsan kimerülhet a fűtési rendszerek korszerűsítésére kiírt pályázat kerete

Várhatóan néhány nap alatt kimerül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett több mint 864 millió forintos keret magánlakások fűtési rendszerének korszerűsítésére.

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb lakásonként 850 ezer forint, ha gázkazánról van szó, ha pedig megújuló energiáról, akkor 1,5 millió forint.

Gyárfás Attilát, a Magyar Épületgépészek Szövetségének elnöki tanácsadója azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy két fő csoportja van a pályázatnak, egyrészt van a kondenzációs kazánházaknak a beépítése, ami önmagában újdonság, mivel eddig erre nem volt példa, hogy külön támogatták volna. A másik lehetőség , hogy ezeket még kibővítik megújuló energiának. Az kérdés, hogy a 864 millió forint meddig lesz elég , ha sokan „rámozdulnak” akkor hamar el fog fogyni – mondja Gyárfás Attila. A pályázat csak a 2006 előtt épülő házakra vonatkozik, elsősorban magánházakról és kisebb családi házakról van szó, illetve maximum 4 lakásos társasházakról. Az új építésű lakásoknál, nincs megindokolva, hogy miért nem vették be a pályázatba. Gyárfás Attila gazdasági szempontból hiányolja ezt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.