Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 15. 15:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hétfőn kezdődik a Magyar Filmhét közönségszavazása

Hétfőn kezdődik a Magyar Filmhét közönségszavazása

Hétfőn indul a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra; a nézők az idén is kiválaszthatják, hogy szerintük melyik volt az elmúlt év legjobb filmje a Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával április 22. és 27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban - áll a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat az elmúlt év legjobb filmjére az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le a http://filmhet.hu/votes/register linken. A szavazók között 50 darab páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba, ahol a moziforgalmazású filmeket díjazzák és többek között az is kiderül, hogy melyik film kapta a közönségtől a legtöbb szavazatot.

A televíziós forgalmazású filmek díjátadóját egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban tartják.

Az 5. Magyar Filmhéten hét kategóriában - játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film, televíziós sorozat - mintegy 200 film versenyez.

A seregszemlére az alkotók a 2018-ben Magyarországon moziforgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. A Magyar Filmhétre a jegyelővétel is hétfőn kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.