Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 24. 14:34, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK - Szombathely

Hideg éjszakák és hajnalok… figyeljünk jobban egymásra!

Hideg éjszakák és hajnalok… figyeljünk jobban egymásra!

Az ősz beköszöntével egyre hidegebbek a nappalok és még hidegebbek az éjszakák, ami pedig a téli hónapok alatt állandósul.

A megváltozott időjárási körülmények és a gyors lehűlés kapcsán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra vonatkozóan, hogy a fagyok beköszöntével fordítsanak nagyobb figyelmet és tanúsítsanak empátiát azon embertársaikkal szemben, akik fedél nélkül maradtak és nem egyszer töltik a napjaikon kívül az utcán még az éjszakáikat is.

A kihűlés veszélyének nem csak az „utca embere” van kitéve, de sajnálatosan a lakókörnyezetünkben is előfordulhatnak olyanok, akik ebben az embert próbáló gazdasági helyzetben nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek, és akiknek nincs pénzük tüzelőre sem. Ne feledkezzünk meg tehát az idős, egyedül élő szomszédokról, rokonokról, ismerősökről sem, hiszen egy-egy fűtetlen, kihűlt lakásban is történhet tragédia. Látogassák őket gyakrabban, és a nagy hidegben, az utcán magatehetetlennek tűnő embert se hagyjanak sorsára.


Ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen intézkedő rendőri állománya az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. A szolgálatot teljesítő rendőr köteles haladéktalanul gondoskodni a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő személy mentővel történő elszállíttatásáról. Abban az esetben, ha kérdéssel fordulnak hozzá, felvilágosítást ad a szociális intézmények szolgáltatásairól is. A rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Polgárőrség és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival egyaránt.


A fagyos, zord időben, a szabadban élők kihűlésének megakadályozása érdekében kérjük az állampolgárok segítségét, hogy krízishelyzetben lévő személy észlelése esetén értesítsék a mentőszolgálatot, szükség esetén pedig hívják a 107-es, illetve a 112-es segélyhívó telefonszámot. Hiszen, ne feledjük, a felelősség mindannyiunké!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén