Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Augusztus 29. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan hat a cannabis az IQ szintre?

Hogyan hat a cannabis az IQ szintre?

Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen szívnak marihuánát, fennáll a veszélye, hogy az jelentősen és visszafordíthatatlanul csökkentse az IQ szintjüket.

Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen szívnak marihuánát, fennáll a veszélye, hogy az jelentősen és visszafordíthatatlanul csökkentse az IQ szintjüket - mutatott rá egy ezer fő bevonásával készült új kutatás, amelyről a BBC számol be.

A kutatócsapat rámutatott, hogy azok, akik 18 éves koruk előtt kezdenek el marihuánát szívni, mialatt még az agyuk fejlődésen megy keresztül, azoknak jelentős mértékben csökken az IQ szintjük.

A kutatás keretében mintegy húsz éven keresztül figyeltek meg egy Új-Zélandon élő csoportot. Még gyerekkorukban vizsgálták meg őket, mielőtt elkezdték volna használni a cannabist, majd legközelebb 38 éves koruk környékén.

Figyelembe véve olyan egyéb tényezőket, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, más drogok használata, valamint az iskolai végzettség, azt találták, hogy akik tartós cannabis-fogyasztók voltak, azoknak jóval alacsonyabb lett az IQ szintjük, mint társaiknak. Azoknál, akik serdülőkorban kezdték el használni a cannabist, átlagosan 8 ponttal lett alacsonyabb az IQ szintjük. Ezt a csökkenést pedig a dohányzás abbahagyásával vagy csökkentésével sem sikerült visszaállítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.