Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 19. 22:35, csütörtök | Helyi

Idén is lesz irodalmi tábor Niklán

Idén is lesz irodalmi tábor Niklán

A Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság a Somogy megyei Niklán, a társaság névadója, "a niklai remeteként" is ismert költő egykori lakóhelyén idén is tábort szervez.

Immár hatodik alkalommal szervez irodalmi tábort a kaposvári székhelyű Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság a Somogy megyei Niklán, a társaság névadója, "a niklai remeteként" is ismert költő egykori lakóhelyén.

A tábor célja a középiskolás korosztály megismertetése az irodalommal és a társművészetekkel, illetve a költő, Berzsenyi Dániel és a társaság szelleméhez kötődő hagyományok ápolása - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Berzsenyi Társaság.
Az augusztus 4-én nyíló egyhetes táborba az ország minden részéről várják a középiskolásokat. A résztvevők irodalmi ismereteit olyan vendégek gyarapítják, mint Pomogáts Béla irodalomtörténész, Tari István délvidéki költő, Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Bartusz-Dobosi László író, Csepin Péter író.
Lesznek drámafoglalkozások és kézműves órák, múzeumi foglalkozások, interaktív előadások, rendhagyó irodalomóra és vetélkedők. A foglalkozásokat múzeumpedagógusok, Berzsenyi-kutatók, a Berzsenyi Társaság író, költő, képzőművész tagjai, irodalom- és történelemtanárok, színészek és drámapedagógusok tartják.
A fiatalok ellátogatnak a Vas megyei Egyházashetyére, Berzsenyi Dániel (1776-1836) szülőházához, majd útba ejtik a Weöres Sándor és Károlyi Amy Emlékházat Csöngén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára