Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 30. 15:39, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa nyugati és déli térsége fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt a felsorolt területeken többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék, északabbra és a Fekete-tenger vidékén havazás, havas eső, másutt inkább eső, néhol ónos eső a jellemző. Ugyanakkor Északkelet-Európa fölött továbbra is hatalmas anticiklon található. Területén általában kevés a felhő, a sok napsütés ellenére igen hideg az idő. Számottevőcsapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli részén többnyire 6 és 13, a középső tájakon +1 és -9 fok között változik. A leghidegebb a Kelet-európai-síkság térségében, valamint a Skandináv-félsziget északi vidékein van, ahol a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -20 és -35, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -10 és -20 fok között alakul.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé dél felől a magasban egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, de ez - az erősödő inverzió miatt - a talajon lényeges hőmérséklet-változást nem okoz.

Várható időjárás péntek estig:
------------------------------

Csütörtökön a Dunántúl nagy részén erősen felhős lesz az ég, csak eleinte délen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Keleten hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Főként a Dunántúlon és délen lehet kisebb csapadék, északon, északnyugaton havazás, havas eső, másutt ónos eső, eső valószínű. Éjszaka mindenütt megvastagszik a felhőzet, szórványosan alakulki vegyes halmazállapotú csapadék. Pénteken eleinte erősen felhős idő lesz, majdszakadozik a felhőzet, és néhány órás szűrt napsütés is lehet. Elsősorban nyugaton valószínű ki kisebb havazás, ónos eső, eső. A délkeleti szél főként a középső országrészben többfelé megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes, havas tájakon hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 fok körül alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során