Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 29. 07:35, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Iratellenőrzést vezettek be egy németországi strandon sorozatos rendbontások miatt

Iratellenőrzést vezettek be egy németországi strandon sorozatos rendbontások miatt

Iratellenőrzést vezettek be a németországi Düsseldorfban egy strandon az utóbbi hetekben sorozatban történt rendbontások miatt - jelentették vasárnap német hírportálok.

A Rheinbad nevű düsseldorfi strandra csak a személyi okmányok ellenőrzése után lehet belépni - döntött az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros vezetősége. Reményeik szerint a vasárnaptól érvényes új szabály fegyelmező hatású és segít kiszűrni a strandról kitiltott nagyjából 200 embert, akikről külön listát vezetnek.

A hétfőre időzített újabb válságtanácskozáson további intézkedésekről is tárgyalnak, a többi között személyre szóló, online beszerezhető jegyek bevezetéséről - számolt be hírportálján a Bild című lap, amely szerint a strandvendégek többsége megértően fogadta az új szabályt, sokan önként, felszólítás nélkül felmutatták személyi igazolványukat a pénztárnál.

A szigorítást azért határozták el, mert alig egy hónap alatt háromszor történt súlyos rendbontás. Legutóbb pénteken kellett kiüríteni a strandot, mind az 1500 vendégnek távoznia kellett egy tizenévesekből és fiatalemberekből álló csoport randalírozása miatt. Rendőrségi adatok szerint a mintegy 60 fős csoport észak-afrikai származású fiatalokból állt. Az úszómesterek és a biztonsági őrök nem bírtak velük, a végül 18 rendőr bevetésével sikerült úrrá lenni a helyzeten.

A strandszezon kezdete óta több hasonló esetről számol be a német sajtó. Az úszómesterek országos szövetségének (Bundesverband Deutscher Schwimmmeister - BDS) elnöke, Peter Harzheim már egy június végi nyilatkozatában kiemelte, hogy "egyre agresszívebb a hangulat a strandokon". Nagyjából másfél évtizede évről-évre rosszabb a helyzet - mondta az ország csaknem négyezer úszómesterét képviselő, 1973 óta működő BDS vezetője, aláhúzva, hogy riasztó folyamatról van szó, amellyel szemben "kőkeményen fel kell lépni".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.