Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Október 12. 11:35, péntek | Helyi

IRISH DANCE TORNADO Celldömölkön

IRISH DANCE TORNADO Celldömölkön

Világsztár érkezik! Catherine Gallagher’s Irish Dance Tornado - ír sztepp tánc show Celldömölkön

Ki ne ismerné a világ legnépszerűbb táncának, az ír sztepp táncnak jeles férfi vezéregyéniségeit? A világ azonban már egy hölgyért rajong ebben a műfajban, aki nem más, mint Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös ír sztepp tánc világbajnok.

A világon egyedülálló, hogy egy hölgy áll professzionális ír sztepp tánctársulat élén, sőt a koreográfiákat is ő álmodja meg. Catherine Gallagher új táncműfajt teremtett, hiszen az autentikus ír sztepp tánc lépéseit más táncműfajok, többek között a balett az akrobatika, a showtánc elemeivel ötvözi.Az ír tánc dívája fergeteges sikert arat újszerű, modern koreográfiáival a világ nagyszínpadain, s Párizs, London, Bécs után nagy örömmel látogat el Celldömölkre, a Kemenesaljai Művelődési Központ színháztermébe 2012. november 24-én.

A művésznő megismerve az országok lelkületét, kultúráját koreográfiáiban megjeleníti és feldolgozza benyomásait és a rá hatást gyakorolt életérzéseket. Rajong Magyarországért, s a hazai közönség tiszteletére az ír sztepp tánc show-ban magyar néptánc-elemek, magyar zenei motívumok is megjelennek!

Írország Nemzeti Bajnoka és társulata egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek. Gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus és akár önálló koncerttel is felérő élő zenekaros ír dallamok adnak kihagyhatatlan kulturális élményt a nézőknek. A közönség akár saját maga „ellenőrizheti”, hogy a géppuskalábú táncosok valóban tizenötöt koppantanak-e lábukkal másodpercenként!

A kétszer 50 perces előadás időpontja: 2012. november 24., szombat, 19 óra

Jegyek Celldömölkön az előadás helyszínén és a Média Tékában valamint Sárváron a Tourinform irodában kaphatók.

A jegyárak: 3900 Ft, 4900 Ft, 5900 Ft

További információ: www.tornadodance.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt