Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 03. 09:29, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.

Csonka Tamás meteorológus elmondta: vasárnapra virradó éjjel 12 és 22 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon mérhetik az alacsonyabb értékeket. Napközben sok napsütés várható, 30 és 36 fok közötti maximumok valószínűek. Keleten fordulhat elő - kis valószínűséggel - zápor, zivatar.

Ezzel együtt vasárnap strandidő lesz. Csonka Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az UV-sugárzás a nagyon erős, akár az extrém szintet is elérheti.

A jelenlegi - a meteorológus elmondása szerint bizonytalan - előrejelzés szerint 38-39 fokos maximumokkal hétfőn várható a tetőzés. Majd kedden záporokkal és zivatarokkal hidegfront érkezik, amely szerdán érheti el az alföldi térséget is.

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.