Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. December 01. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Ismét összeült Celldömölk város képviselőtestülete

Ismét összeült Celldömölk város képviselőtestülete

November 30-án, 14 órai kezdettel tartotta soros ülését városunk képviselőtestülete. Az ülésen többek között szó esett az önkormányzat 2012. évi pénzügyi koncepciójáról, rendeletmódosításokról és számos lakossági ügyről.

A képviselőtestületi ülés elején Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt a két ülés között történtekről. A napirendi pontok előtt több képviselő is szót kapott, hogy elmúlt, illetve a közeljövőben megrendezésre kerülő programokról, valamint lakossági kérésekről számoltak be. Söptei Józsefné alpolgármester a Zalaispa Zrt-vel, valamint az adventi időszakhoz kapcsolódó programokkal kapcsolatban szólt a képviselőkhöz. Ezután Fehér László polgármester beszélt röviden az önkormányzati – közigazgatási szféra átalakításával kapcsolatban, majd Futó István, városunk könyvvizsgálója foglalta összevéleményét és tanácsait a város pénzügyi koncepciójával kapcsolatban. Ezzel a témával hosszan foglalkozott a képviselőtestület, számos hozzászólás és kérdés érkezett.


A napirendi pontok megtárgyalása előtt elfogadták a képviselők a lejárt határidejű határozatokat. A 4. napirendi ponthoz kapcsolódóan kapott szót Piri Balázs, a Kemenesvíz KFT. ügyvezetője, aki a víz és csatornadíjak 2012. január 1-től esedékes emeléséről beszélt. A díjak a következő évtől így alakulnak: az alapdíj nem változik, a lakossági vízdíj 277 Ft, a csatornadíj 191 Ft lesz nettóban, így a lakosság 594 Ft-ért kapja a víz köbméterét. A közületi fogyasztóknál a vízdíj 418 Ft, a csatornadíj 248 Ft-ra emelkedik nettóban, így 846 Ft lesz a közületek köbméter díja. A Dummel Ottó, műszaki osztály vezetője 2 utca forgalmi rendjének megváltoztatásának átgondolását javasolja, mivel a Budai Nagy Antal utca lakói folyamatosan küzdenek az utcában parkoló autókkal. A képviselőtestület a következő ülésen tárgyalja az ügyek kidolgozott változatát. A továbbiakban tárgyaltak a képviselők számos lakossági folyóügyről, és egyéb ügyekről.

A képviselőtestületi ülés ismétléséről a TV-Cell képújságában tájékozódhatnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.