Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 19. 06:15, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Ismét romlott a levegőminőség többfelé

Ismét romlott a levegőminőség többfelé

Ismét többfelé romlott a levegőminőség magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint egészségtelen a levegő minősége Putnokon és Sajószentpéteren, további hét településen (Budapest, Dunaújváros, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Tököl és Vác) pedig kifogásolt.

A meteorológia előrejelzés alapján nem várható jelentős javulás a napokban - tették hozzá.

Kiemelték: a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja a gyermekek, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők és a várandós kismamák számára, hogy az érintett településeken hosszabb ideig a szabadban tartózkodjanak. Az érzékeny lakosságcsoportnál enyhe légzőszervi tünetek (például köhögés, légúti irritáció) jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

Megjegyezték továbbá, hogy a helytelen tüzeléssel, illetve a hulladékoknak a háztartási tüzelőberendezésekben történő elégetésével nagyban hozzájárulnak a környezet károsításához, az emberek egészségének veszélyeztetéséhez. "A helytelen lakossági tüzelés mellőzésével azonban sokat tehetünk a környezetünkben élők egészségének megóvásáért" - fogalmazott a népegészségügyi központ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.