Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új adóelkerülési trükkök, mindennapi tesi óra és bizalmat kérő First Lady - Lapszemle

Új adóelkerülési trükkök, mindennapi tesi óra és bizalmat kérő First Lady - Lapszemle

Újszerű formája jelent meg a minimálbéres adóelkerülésnek: a feketén is pénzt kapó alkalmazottak egy részét immár csak részmunkaidőre jelentik be - írja a Magyar Nemzet. A Metropol összegyűjtötte a mindennapos testnevelésóra első tapasztalatait, ami az esetek többségében pozitív. Michelle Obama bizalmat kért az amerikaiaktól a demokrata elnökjelölő konvenció első napján - írja a Népszava.

Egyes munkáltatók a jelek szerint hamar megtalálták annak módját, miképpen húzhatják ki magukat dolgozóik bérének felemelése és a közterhek befizetése alól. - írja a Magyar Nemzet. A kétes megoldás voltaképpen a minimálbéres adóelkerülés újszerű, sajátos formája. Az adótanácsadók egyesületének tapasztalatait Zara László elnök ismertette a Magyar Nemzettel. Eszerint némely munkaadó idén csak négy- vagy hatórás részmunkaidőre jelenti be a tavaly még napi nyolc órában foglalkoztatott és minimálbért kereső alkalmazottait. Az érintett dolgozók így a legkisebb jövedelem háromnegyedét, felét kapják meg, legalábbis legálisan. A szóban forgó alkalmazottak igazából ugyanúgy nyolc órát dolgoznak naponta, mint korábban, és keresetük is magasabb, ugyanis a minimálbér napi négy vagy hat órára eső része mellett zsebbe is kapnak pénzt.

***

Órarend a testnevelésórákhoz igazítva, külső helyszínek és egyesületi igazolások – az első, az ötödik és a kilencedik évfolya-mon hétfőtől elindult a mindennapos testnevelés - írja a Metropol. 'Az órarendet a testnevelésórákhoz igazítottuk, az elméleti tárgyakat ez után osztottuk be. De mi még kedvező helyzetben vagyunk, hiszen ebben a tanévben a mindennapos testnevelés csak hat osztályt érint, így fél háromig bele tudtuk zsúfolni a tornaórákat a tornaterembe' – mondta Makovecz Éva, a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. A Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban sem okozott különösebb problémát a mindennapos testnevelés. 'Szerencsés helyzetben vagyunk, az iskolának két tornaterme és egy nagy sportudvara van, sőt, a közelben még két nagyobb sportlétesítmény is van, amelyet igénybe lehet venni, ezért nem jelent gondot a mindennapos testnevelés megoldása' – mondta Vámos Tibor, az iskola igazgatója, majd hozzátette: a jó körülményeknek köszönhetően egy tornateremben egyszerre csak egy osztálynak van testnevelésórája.

***

Michelle Obama fellépése volt a csúcspontja a demokrata elnökjelölő konvenció első napjának az észak-karolinai-i Charlotte-ban - írja a Népszava. A demokrata elnök feleségét egy katonamama mutatta be, akinek négy gyereke szolgál az amerikai fegyveres erőknél, minden fegyvernemnél egy. Ritkán jön össze a család, mert egyikük mindig külföldi bevetésen van. A First Ladyt nagy szeretettel fogadták a konvenció küldöttei. Első szavával megköszönte az amerikai katonacsaládok áldozatvállalását. A First Lady egyetlen szóval sem említette férje republikánus kihívójának nevét, mégis tökéletesen érzékeltette, ő és Barack Obama csonka családból jöttek, s mindketten többet tudnak a mindennapi megélhetésért küzdő amerikaiak gondjairól, mint a kiváltságos körülmények között felnőtt Romney-házaspár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.