Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 01. 15:55, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jó pár zenekar lép fel több városban is a Hangfoglaló turnén

Jó pár zenekar lép fel több városban is a Hangfoglaló turnén

Koncertek, kiállítások, filmvetítések, könyvbemutató és szakmai beszélgetések sorozatával ünnepli a Hangfoglaló Program a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) fennállásának 25. évfordulóját.

Őszre egy több művészeti ágat felvonultató vidéki klubturnét szerveztek.
A rendezvénysorozat keretében több, korábban az NKA által támogatott zenekar lép fel. A kilenc várost érintő Hangfoglaló turnén ott lesz mások mellett a Kiscsillag, a Fish!, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a 30Y, a Bagossy Brothers Company, a Belau, a Dope Calypso, iamyank, a Konyha, a Lóci játszik, a Mongooz and the Magnet, Petruska és a Biebers - közölték a szervezők az MTI-vel.

A helyszínválasztás is a Hangfoglaló Program működéséhez kapcsolódik, hiszen általuk támogatott klubok adnak otthont a különleges programoknak. Köztük lesz a veszprémi Expresszó, a győri Rómer Ház, a szegedi JATE Klub vagy a nagyváradi Moszkva Kávézó.

A Hangfoglaló történetében először lép ki a fővárosi helyszínekről a Backstage fórum, amelyen az adott napon fellépő zenekarok képviselői folytatnak szakmai diskurzust különböző zeneipari témákban. Szó lesz a produceri munkáról, a kommunikációról és pr-ról, a menedzsmenti és dalszerzői témákról, olyan előadókkal, mint Beck Zoli (30Y), Szepesi Mátyás (Konyha, Magashegyi Underground) vagy Áron András "Apey" (Apey & the Pea).

"A Hangfoglaló turnén lesznek filmvetítések, könyvbemutató, poptörténeti emlékpont avatás, emellett több helyszínen bemutatjuk a Nem veszhet el a Somló című emlékkiállítást, amely a nemrégiben elhunyt Somló Tamás életéből mutat be ritka pillanatokat" - idézte a közlemény Bajnai Zsoltot, a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetőjét.

A programsorozat szeptember 23-án Szolnokon a Nem veszhet el a Somló megnyitójával indul, majd Veszprém, Gödöllő, Debrecen, Nagyvárad, Szeged és Miskolc érintésével október 13-án ér véget a pécsi, illetve a győri helyszínen 30Y- és iamyank-koncerttel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.