Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 09. 20:29, kedd | Helyi
Forrás: Celldömölki Tűzoltóság

Kárelhárítás a vasárnapi vihar után

Kárelhárítás a vasárnapi vihar után

A vasárnapi vihar keményen megdolgoztatta a celldömölki lánglovagokat

2012 októberének első hétvégéje mozgalmasra sikeredett a celli tűzoltóknak. Már vasárnap délután jókora vihar készülődötttérségünkben, ennek jeleit látva a rutinos celldömölki tűzoltó már húzza magára bevetési ruháját, kézbe veszi sisakját, felcsatolja mászóövét, és türelmesen vár.

Esetünkben sem kellett sokáigvárni az elsőriasztásra. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelem főügyelete Csöglére riasztotta a lánglovagokat. A Dózsa György utcában egy családi ház tetejét rongálta meg a szél. Létrák segítségével a meglazult cserepeket a tűzoltókvisszahelyezték, a törötteket eltávolították, helyüket takarófóliával fedték be, ezzel is megelőzve a további beázást.

Nem sokat időzhettek Csöglén, mert ahogy visszaszereltek, máris érkezett rádiónaz újabb riasztás. Kamond külterületén, a 8-as számú főút mellett fák dőltek az útra, eltorlaszolva ezzel a közutat. Motorfűrészek és útsöprűk segítségével a lánglovagok azutat hamar megtisztították.

Hétfőn reggel 9 órakor a közös reggelit megszakítva, máris ugrottak a tűzoltók az újabb riasztási hangra. Ezúttal is Kamond volt az irány, mert egy 15 m-es diófa korhadt ágai a fáról lelógva villanyvezetéket és háztetőket veszélyeztettek. Két órás munkát követően a családi ház teteje is megkönnyebbült a rá nehezedő ágak súlyától, valamint a járókelők és a villanyvezetékek sem voltakmár veszélyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt