Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Március 02. 11:03, péntek | Helyi
Forrás: SziSzi

Kemenesmagasiból a Megasztár színpadára - István a döntőben!

Kemenesmagasiból a Megasztár színpadára - István a döntőben!

A TV2 népszerű tehetségkutatóját nézve két hete pénteken ismerős névre kaptam fel a fejem: „Horváth István vagyok Kemenesmagasiból…”

Nem titkolt kíváncsisággal „tapadtam” a képernyőre, hiszen mint azt már megszokhattuk, az összefoglalókban vagy a nagyon jó, vagy a nagyon rossz produkciók kapnak helyet.


Nos, nem kellett csalódnom, amint felcsendültek Bon Jovi, Livin' on a prayer című számának első hangjai, sejtettem, hogy erről a fiúról fogunk még hallani. Horváth Istvánt a pénteki Párbaj előtt kérdezgettem – ő már tudta az eredményt, de nekünk nem árulta el.


-Kérlek, mesélj magadról!


25 éves vagyok, 2005-ben érettségiztem a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. Érettségi után elvégeztem egy reklám- és marketingiskolát, majd egy évet jártam a körmendi Rendészeti Szakközépiskolába. Szeretem a művészeteket, szeretek rajzolni, zenei ízlésemet elsősorban a pop-rock határozza meg. Kedvenc előadóim: David Cook, Chris Daughtry, Charlie Simpson, Rod Stewart. Közel állnak a szívemhez a harcművészetek is. Édesanyámmal élek Kemenesmagasiban, édesapámat sajnos 10 évvel ezelőtt elvesztettem. Van egy nővérem, ő már külön él a családjával. Több, mint másfél éve komoly kapcsolatban élek barátnőmmel, Szintiával.


-Hogyan kerültél a zenélés, éneklés közelébe?


Középiskolás koromig a harcművészetek érdekeltek a legjobban, aztán egy súlyos kulcscsonttöréses baleset miatt ezek komolyabb műveléséről le kellett mondanom. Ezután jött a zenélgetés, amelyhez pár már korábban is zenélő celli barátom hozta meg a kedvemet. Ének- vagy zenetanárhoz soha nem jártam, autodidakta módon tanultam az éneklést, hasonlóan a barátaimhoz. Egy alkalommal lehetőségünk volt az A38-as hajón is fellépni.

-Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezz a Megasztárba?


Mint már mondtam, középiskolás korom óta komolyabban érdekel a zene, és ha adódna lehetőségem, akár hivatásszerűen is ezzel foglalkoznék. Úgy érzem, hogy a Megasztár megfelelő út a terveim megvalósításához, ezért is ragadtam meg a lehetőséget, és jelentkeztem a műsorba.

-Hogyan zajlott a válogatás?


Augusztusban kezdődött a válogatás, jelenleg a legjobb 24 kiválasztásán vagyunk túl, ma este derül ki, hogy ki az a 12 ember, aki az élő show-k keretében mutathatja meg a tudását. A válogatás is több fordulós volt, közel tízezren jelentkeztek a műsorba, jelen állás szerint a zsűri szerinti legjobb 24 között vagyok.

-Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy a zsűri előtt kell bizonyítanod?


Örültem neki, hogy hallhatom a szakmabeliek véleményét. Annak pedig különösen örültem, amikor hallottam, hogy nagyon jó véleménnyel voltak rólam.

- Miért éppen Bon Jovi Livin' on a prayer c. számát választottad?


Az egyik kedvenc előadóm, David Cook (az American Idol egyik nyertese – szerk.) nagyon jó verzióban adta elő egy külföldi tehetségkutató válogatáson ezt a számot, és ott nagyon megragadott.


-A zsűri egyértelműen pozitívan reagált az előadásodra, és a közönség is tombolt. Mit éreztél akkor, ott a színpadon?


Nagyon jó érzés volt, de csak később fogtam fel, hogy mi is történt valójában a színpadon. Nehéz lenne szavakba önteni, hogy mit is éreztem akkor.


-Köszönöm szépen a beszélgetést,ma este kiderül, hogy szurkolhatunk-e továbbra is a „Magasi Megasztárnak”!


Friss hír:a pénteki párbajbólIstván 3:1 arányban győztesen került ki, így már bent van a legjobb tizenkettőben! Hamarosan az élő adásokban szurkolhatunk neki, remélhetőleg nagyon sokáig! Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.