Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 06. 16:04, hétfő | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Kora délután Celldömölkre is megérkezett a hó - frissítve!

Kora délután Celldömölkre is megérkezett a hó - frissítve!

A mai napon - hétfőn - nem sokkal dél után Celldömölköt is elérte a napok óta várt havazás, melyet viharos szél kísért.

Az országos sajtó már jó néhány nappal ezelőtt felhívtafigyelmünket a jelentős mértékű havazásra, ám ebből ma délig nem sokatérzékeltünk.

Az OMSZ tájékozatása szerint az elkövetkezendő időszakban a következő képpen alakul térségünk időjárása:

"Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2012.02.07. kedd éjfélig

HAVAZÁS: Az északkeleti tájak kivételével sokfelé várható havazás, amely holnap napközben kelet felől fokozatosan megszűnik. Összességében a friss hó mennyisége a Duna-Tisza-köze déli részén és a Dél-Dunántúlon, valamint a Balaton-felvidéken 10-20 cm között várható.

SZÉL: A Nyugat-Dunántúlon napközben egyre erősebb lesz az északi szél. Késő estétől viharos (70-80 km/h) lökések lehetnek. Az északkeleti országrészben is lehetnek helyenként viharos lökések. A szél várhatóan kedd estétől mérséklődik.

HÓFÚVÁS: A Dunántúlon és északkeleten többfelé lehet hófúvásra számítani. Magasabb hótorlaszokat ma különösen Somogy, holnap már Zala és Baranya megyében is emelhet az erős, ill. viharos szél."

"Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2012.02.08. szerda éjfélig

HAVAZÁS: Kedden a Dunántúlon még havazhat, de délután inkább már csak a délnyugati megyékben eshet hó. Frissen lehulló mennyisége lepel - 5 cm között valószínű, ezen belül délnyugaton várható a több.

SZÉL-HÓFÚVÁS: A Nyugat-Dunántúlon (GYőr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Somogy megyében) helyenként 60-80 km/h-s, északkeleten 60-65 km/h-s széllökések kísérik a délutáni, kora esti órákig az északi, északkeleti szelet.

Ezáltal különösen a Nyugat-Dunántúlon, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehet komolyabb hófúvásra számítani. Estétől fokozatos mérséklődésnek indul a szél, lassan szűnni kezd a hófúvás.

NAGY HIDEG: Estétől a Duna-Tisza közén, majd hajnalra az Alföld nagy részén, illetve Fejér, Tolna és Baranya megyékben is nagy területen -15°C alá csökkenhet a hőmérséklet, sőt, akár -20°C alatti értékek is előfordulhatnak több helyen."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.