Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 18. 10:39, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Korrupcióval vádolnak négy férfit, akik közül egy rendőrnek adta ki magát

Korrupcióval vádolnak négy férfit, akik közül egy rendőrnek adta ki magát

Korrupciós bűncselekmény miatt emelt vádat a Budaörsi Járásbíróságon a Központi Nyomozó Főügyészség négy férfi ellen, akik közül az egyik rendőr alezredesnek adta ki magát és valótlanul azt állította,

hogy hivatalos személyeket veszteget meg ha a többiek pénzt adnak neki - közölte a főügyész pénteken az MTI-vel.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a magát hivatásos állományú fedett nyomozónak kiadó férfi még tavaly februárjában azt közölte egy bírósági eljárásban házi őrizetben lévő férfivel, hogy nyolcmillió forintért elintézi a kényszerintézkedése megszüntetését és azt, hogy az eljárásában felfüggesztett szabadságvesztést kapjon. Azt is mondta neki, hogy kétmillió forintból ajándékokat kell vásárolnia és vesztegetési pénzt kell fizetnie, míg a fennmaradó hatmillió forintot saját "munkadíjának" nevezte. A házi őrizetben levő férfi azonban nem fogadta el a felajánlást.

Tavaly júniusban a magát elhárító tisztnek kiadó vádlott azt állította egy nyomozás miatt aggódó három társának, hogy befolyásolni tudja a rendőrségen folyamatban lévő nyomozást, és elintézi, hogy egyik társát se vonják intézkedés alá. Ekkor a közbenjárásért saját magának 80 ezer forintot, míg az általa meg nem nevezett rendőr lefizetésére első részletként 180 ezer forintot kért. A három férfi elfogadta az ajánlatot, és 180 ezer forintot fizettek az álrendőrnek.

Keresztes Imre ismertette: a nyomozás során megállapították, hogy a magát rendőrnek kiadó vádlott nem vesztegetett meg senkit, és valótlanul állította, hogy bármilyen rendőrségi vagy bírósági eljárást befolyásolni tudna. A férfi nem hivatalos személy, korábban sem dolgozott a rendőrségen - tette hozzá a főügyész.

Az álrendőrt kétrendbeli, vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével, míg a társait társtettesként, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolják.

Címkék: korrupció, rendőr, vád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön