Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 21. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Leállhat csütörtöktől Romániában a közúti áruszállítás

Leállhat csütörtöktől Romániában a közúti áruszállítás

Leállhat csütörtöktől a közúti áruszállítás Romániában a kamionosok tervezett sztrájkja miatt.

A román közúti áruszállítók szövetsége hétfőn bejelentette, hogy csütörtöktől a kamionsofőrök országos szinten meghatározatlan ideig beszüntetik a munkát. Az érdekképviselet ugyanakkor felszólította a román külügyminisztériumot: értesítse az akcióról azokat az országokat, amelyek fuvarozói rendszeresen használják a román közutakat.
A megmozdulás szervezői kilátásba helyezték, hogy a spanyol, görög, és olasz kamionossztrájk mintájára a nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, amelyeket csak személygépkocsik, illetve a rendőrségi, tűzoltósági és mentőautók előzhetnek meg.
"Minden fuvarozónak azt ajánljuk, hogy május 22-től kezdődően kerülje el Romániát. Felkérjük Románia nagykövetségeit, értesítsék akciónkról a fogadó országok hatóságait, hogy a külföldi fuvarozók ne kerüljenek blokád alá Romániában tiltakozásunk ideje alatt" - olvasható a román közúti áruszállítók közleményében.
A kamionosok a közúti áruszállítást érintő törvénykezés ellentmondásainak kiküszöbölését, a korrupció felszámolását és konstruktív párbeszédet követelnek a román kormánytól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).