Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztatták egy rendőrök elől menekülő autóst

Letartóztatták egy rendőrök elől menekülő autóst

Letartóztatták azt a rendőrök elől menekülő autóst, akit egy pizzafutár állított meg a fővárosban a múlt héten.

A Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság a kényszerintézkedés végrehajtásának helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 23-án a Deák tér irányából a Nyugati tér felé tartott autójával. Az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel indulatosan, agresszívan beszélt. A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé, fenyegetve és szidalmazva őket hátramenetbe kapcsolt és feléjük hajtott, egyiküket megkísérelte elsodorni. Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába és az időközben a gépkocsiját elölről megközelítő másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A továbbra is menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós civil segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk.

A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazni. Az eset során az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsítottnak nem volt érvényes jogosítványa, és az első vizsgálatok szervezetében alkoholt mutattak ki.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottat pszichiátriai betegsége miatt korábban kezelték.

A közlemény szerint alappal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban részt vevőket vagy mást megfélemlítene, és ezzel a bizonyítás meghiúsítására törekedne. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben korábban több eljárás is indult. Tekintettel a férfi agresszív magatartására, valamint arra, hogy a cselekmény elkövetése után is folyamatosan fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket, megalapozottan feltehető az is, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb hasonló bűncselekményeket követne el, vagy cselekményét folytatná.

A végzés nem végleges - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.