Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 08. 09:57, csütörtök | Helyi
Forrás: www.nyugat.hu

Állami kézbe kerül a celldömölki kórház is

Állami kézbe kerül a celldömölki kórház is

A hírek szerint a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház működtetését is átveszi az állam, de az átvétel módjáról, a leendő feladatokról még semmit nem lehet tudni.

A jelenlegi információk szerint az országot nyolc térségre osztották fel, januártól egy négy megyét felölelő térségben működik az egység: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékben. Győrben lesz az úgynevezett Térségi Ellátási Központ, amely szervezési jogosítványokat kap, és térségi kórház lesz a győri Petz Aladár Kórház. Az eredeti tervek szerint az önkormányzati intézmények állami tulajdonba vétele csak a 2012. év végére történik meg, de Szócska Miklós egészségügyi államtitkár egy szakmai fórumon kijelentette, hogy ezt meg szeretnék valósítani a jövő év feléig. A kórház vezetése jelenleg azon dolgozik, hogy ebben a bizonytalan helyzetben megtalálja a celldömölki intézmény helyét.

Címkék: Celldömölk, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).