Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Február 25. 14:12, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Magyar-román - Az MLSZ benyújtotta keresetét a CAS-hoz

Magyar-román - Az MLSZ benyújtotta keresetét a CAS-hoz

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn benyújtotta keresetét a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a nemzetközi szövetség (FIFA) másodfokú döntésével szemben, amely alapján március 22-én a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a román együttest soron következő hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén.

Amint arról az MLSZ jogi igazgatósága az MTI-t tájékoztatta, hétfő éjfél volt a határidő, s azt követően további tíz nap állt volna a szervezet rendelkezésére a részletes indoklás megküldésére, de ezt az időt "megspórolta" az MLSZ, ugyanis már a keresettel együtt továbbította azt a CAS-nak.
Az MTI információja szerint az MLSZ azért várta meg a határidő napját, mert a korábbi benyújtás sem gyorsította volna meg az eljárást. A CAS alapszabálya szerint ugyanis a részletes indoklás beadására nem a kereset benyújtásától, hanem az előre megszabott határidőtől számított tíz nap áll rendelkezésre, vagyis azzal, hogy hétfőn az indoklást is elküldte az MLSZ, a lehető leggyorsabban járt el.
A mintegy 40 oldalas dokumentumban magyar és nemzetközi jogtudósok szakvéleménye, több tanúvallomás és a fellebbezést alátámasztó iratok szerepelnek.
A CAS-nál mint választott bíróságnál úgy jelölik ki a háromtagú testületet, hogy mindkét fél választ egy bírót, míg az eljáró tanács elnökét a CAS kéri fel.
A magyar válogatottnak - jelen állás szerint - azért kell zárt kapuk mögött lejátszania március 22-én a románok elleni hazai világbajnoki selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.