Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 19. 11:20, hétfő | Helyi

Megérkezett az első hó

Megérkezett az első hó

A hétvégén megérkezett az igazi novemberi időjárás, és ezen a hétfői reggelen bizony megrázta dunnáit Holle anyó.

Most már végleg megérkezett a hideg. A szokatlanul meleg ősz után ma reggel leesett az első hó. Az előrejelzések szerint nem lesz tartós, a közlekedők nagy örömére, éppen ezért még felhőtlenül örülhetünk a csodaszép hóesésnek ésgyönyörködhetünk az itt ott hólepelbe burkolódzó tájban.

A szánkózás, hóangyalozás még várat magára, de azért így is komolyan kell venni a havazást. Az autósok téli felkészülésének ez az utolsó utáni pillanata. Téli gumi, téli ablakmosó, fagyálló hűtőfolyadék a legalapvetőbb felszereltség.

Nagyanyáink idejében az emberek az időjárás előrejelzését illetően a saját tapasztalataikra, megfigyeléseikre hagyatkoztak.

November 19-re, Erzsébet napjára is egy téljövendölő jóslat vonatkozik: a regula szerint az eső ezen a napon enyhe telet jelent, míg ha ekkor havazik, akkor a karácsony is fehérnek ígérkezik. Vagyis amilyen az idő ezen a napon, olyan lesz karácsonykor is. A népi megfigyelések szerint gyakran ezen a napon esik le az első hó a télen – idén ez igaznak is bizonyul. Ezek szerint fehér lesz a karácsonyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.