Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2018. November 19. 11:20, hétfő | Helyi

Megérkezett az első hó

Megérkezett az első hó

A hétvégén megérkezett az igazi novemberi időjárás, és ezen a hétfői reggelen bizony megrázta dunnáit Holle anyó.

Most már végleg megérkezett a hideg. A szokatlanul meleg ősz után ma reggel leesett az első hó. Az előrejelzések szerint nem lesz tartós, a közlekedők nagy örömére, éppen ezért még felhőtlenül örülhetünk a csodaszép hóesésnek ésgyönyörködhetünk az itt ott hólepelbe burkolódzó tájban.

A szánkózás, hóangyalozás még várat magára, de azért így is komolyan kell venni a havazást. Az autósok téli felkészülésének ez az utolsó utáni pillanata. Téli gumi, téli ablakmosó, fagyálló hűtőfolyadék a legalapvetőbb felszereltség.

Nagyanyáink idejében az emberek az időjárás előrejelzését illetően a saját tapasztalataikra, megfigyeléseikre hagyatkoztak.

November 19-re, Erzsébet napjára is egy téljövendölő jóslat vonatkozik: a regula szerint az eső ezen a napon enyhe telet jelent, míg ha ekkor havazik, akkor a karácsony is fehérnek ígérkezik. Vagyis amilyen az idő ezen a napon, olyan lesz karácsonykor is. A népi megfigyelések szerint gyakran ezen a napon esik le az első hó a télen – idén ez igaznak is bizonyul. Ezek szerint fehér lesz a karácsonyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:35, csütörtök | Helyi

Múzeumok Éjszakája a Kemenes Vulkán Parkban

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik a Kemenes Vulkán Park az országos rendezvényhez, a Múzeumok Éjszakájához. 2019. június 22-én 18:00-tól kezdődő programokra mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Augusztus 23. 11:28, péntek | Külföld

A 2030-as évek elején jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a Volkswagen kínálatában

Várhatóan a 2030-as évek elején jelenik meg az utolsó új fejlesztésű belső égésű motor a Volkswagen német autógyártó társaság kínálatában - írta a Handelsblatt című német üzleti lap pénteken.

2019. Augusztus 22. 15:14, csütörtök | Sport

Nem titok, nyerni szeretnénk!

A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing Team versenyzőire és csapatára.