Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 01. 13:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Sághegy LEADER Egyesület

Megjelentek a Sághegy LEADER Egyesület közösségi célú pályázatai

Megjelentek a Sághegy LEADER Egyesület közösségi célú pályázatai

2018. február 5-én meghirdetésre kerültek a Sághegy LEADER Egyesület közösségi célú felhívásai.

A civil szervezetek a következő jogcímekre nyújthatnak be támogatási kérekmeket:

Természeti és kulturális örökségünk védelme, megőrzése és fenntartása:

A felhívás célja: az identitástudat erősítése, hagyományaink megőrzése, civilszervezetek eszközbeszerzésének támogatása, természeti környezetünk ápolása, védelme

A települések olyan természeti és kulturális értékekkel rendelkeznek, melyek alkalmasak lennének a helyi turisztikai fejlesztések kiindulópontjának, a helyi értékek, látnivalók bemutatása által. Forrás és tőke hiány miatt a helyi értékek elveszhetnek, feledésbe merülhetnek. A hagyományőrző és kulturális egyesületek fellépő ruha, forma ruha, hangszer utánpótlása meghaladja anyagi erejüket. A kulturális és környezeti értékek felkarolása, rendezése, megfelelő színvonalú bemutatása megköveteli, tájházak emlékszobák, tematikus utak, tanösvények létre hozását, kiadványok, könyvek összeállítását, kiadását, WEB oldal létrehozását, vagy a már meglevő fejlesztését. A fejlesztések által az identitástudat erősödik, megfelelő menedzselés mellett turisztikai látnivalókká válnak a projektgazdák elképzelései.

Civilszervezetek eszközbeszerzésének segítése, közterületi zöldterületeink karbantartásához szükséges eszközbeszerzések támogatása:

A felhívás célja: az identitástudat erősítése, hagyományaink megőrzése, civilszervezetek eszközbeszerzésének támogatása, természeti környezetünk ápolása, védelme

A települések bejegyzett civilszervezetei tevékenységükhöz nem rendelkeznek megfelelő informatikai és technikai eszközparkkal. A települések lakóinak jogos elvárása, hogy a közterületek gondozottak, igényesen rendezettek legyenek. Évszaktól függetlenül, akár téli időjárási viszonyok között is az utak, járdák biztonságos közlekedési lehetőséget biztosítsanak. Forrás és tőke hiányában nem biztosítottak ezek az eszközök. Civil szervezeteink költséghatékonyabban dolgozhatnak saját eszközparkjuk használata mellett. Környezetünk rendezése, a környezettudatos életmód fejlesztése által élhetőbb lesz a vidék.

A pályázatok 2018.02.05-től nyújthatóak be egészen 04.15-ig, elektronikus úton. A felhívások a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalról letölthetőek!

További információk: www.saghegyleader.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.