Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 06. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Megtalálták a büntetés-végrehajtás Dunában eltűnt egyik munkatársának holttestét

Megtalálták a büntetés-végrehajtás Dunában eltűnt egyik munkatársának holttestét

Holtan találták meg kedd délután Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás egyik munkatársát, aki hétfő délelőtt tűnt el kollégájával együtt, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték

- közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Közleményük szerint a férfi holttestét a tragédia helyszínén találták meg a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai. Hozzátették: az azonosítása folyamatban van.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. Akkor azt írták: a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték, eközben eddig nem ismert okból elmerültek a vízben.

Kedd délelőtt a Terrorelhárítási Központ (TEK), amely a belügyminiszter kijelölése alapján a kutatást irányítja, arról adott tájékoztatást, hogy egyelőre nem eredményes a kutatás.

A közlemény szerint a speciális eszközök - a drón- és a szonártechnika - sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették.

Megjegyezték, a büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai továbbra is jelentős erőkkel keresik a 29 és a 34 éves szakembert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.