Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 22. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást

Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást

Szombaton megtartják a 40. Balaton-átúszást, a várható időjárás miatt érdemes lesz minél előbb startolniuk a résztvevőknek - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel csütörtökön.

A szervezők tájékoztatása szerint a létszámlimit korábban betelt.

A meteorológus elmondta, a tömegsportrendezvény várhatóan két gyenge hidegfront között zajlik majd. A délutáni órákban egy sekély, de gyors mozgású front közelíti meg a Balaton térségét, előtte azonban nagyon meleg idő lesz, várhatóan megélénkülő széllel. Körülbelül 14 óra körül várható az északnyugatról közeledő száraz hidegfront érkezése. Ennek hatására rövid idő alatt északnyugatira fordul a szél és felerősödik - magyarázta Horváth Ákos, miért érdemes minél előbb elstartolniuk a résztvevőknek.

A front közeledtével megnövekszik a felhőzet, de csapadék a rendezvény helyén az esti órákig nem valószínű. Az év egyik legmelegebb napja várható szombaton, a reggeli 24 fokról napközben 36-37 fokig melegszik a levegő, a front érkezésével estére 30 fok alá csökken a hőmérséklet. A víz délutánra 27-28 fokig melegszik fel - az előrejelzés szerint.

A meteorológus hangsúlyozta, hogy nagyon erős napsugárzásra kell számítani, ezért az úszók használjanak naptejet és sapkát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján folyamatosan frissített információt közöl a várható időjárásról a https://www.met.hu/idojaras/tavaink/balaton/balaton-atuszas/ oldalon - tette hozzá.

A szervezőbizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a 12 ezer fős létszámlimit "már korábban betelt", így az esemény napján nem lesz lehetőség "sem további előzetes, sem helyszíni nevezésre". Jelezték, hogy a délutánra várható időjárásváltozás miatt előbbre hozták a rajt időpontját, indulni így 7 és 11 óra között lehet. Hozzátették: 1073 hazai településről érkeznek a résztvevők, és a versenyen elindul a magyar nyíltvízi úszóválogatott - Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, Olasz Anna és Rohács Réka - is.

Máth István versenyigazgató korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a klasszikus táv ezúttal is 5,2 kilométer, a rajt szokásosan a révfülöpi labdarúgópályán lesz, míg a cél a balatonboglári Platán-strand. A 2,6 kilométeres féltáv Balatonboglárról rajtol, az útvonal első felét az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban kell megtenni, majd 1,3 kilométer után balra kanyarodva az átúszás mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni. Ezen kívül a tavalyi évhez hasonlóan a távot SUP-pal is lehet teljesíteni.

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére