Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 26. 20:04, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

MTVA: valótlanság, hogy a közmédia vállalati honlapja lopott sablonból készült

MTVA: valótlanság, hogy a közmédia vállalati honlapja lopott sablonból készült

Valótlanság, hogy a közmédia vállalati honlapja, az mtva.hu lopott sablon alapján készült - reagált a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kommunikációs Igazgatósága a Népszava csütörtöki cikkében írtakra.

"Valótlanságot állít a Népszava mai lapszámában, amikor a közmédia vállalati honlapját, az mtva.hu-t úgy minősíti, hogy az lopott sablon alapján készült" - áll az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
A Népszava csütörtöki cikkében az írta, "lelopta egy honlapról, majd az eredeti ismertetőjegyeket eltüntette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, így készítette el angol és magyar nyelvű oldalait".
"A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült az Oxygen elnevezésű sablon, ezt alkalmazza a közmédia" - teszik hozzá a lapban.
Az MTVA közleményében azt írta, hogy a cikk szerzője maga is ellentmondásba keveredik, amikor az általa lopottnak nevezett sablonról megállapítja, hogy egy ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült. Ha valami ingyenesen felhasználható, miként lehet azt ellopni? - teszik fel a kérdést.
Közölték, a közmédia vállalati portáljának elkészítésekor a költséghatékonyság jegyében döntöttek egy ingyenes tartalomszerkesztő rendszer alkalmazásáról.
Az mtva.hu ezért készült a Joomla! CMS (nyílt forráskódú, ingyenesen felhasználható online tartalomszerkesztő rendszer), valamint az Oxygen template (ingyenesen felhasználható websablon) felhasználásával.
Megjegyezték, a megoldás különben nem példa nélküli, számos világmárka és szervezet vette már igénybe ugyanezt a szoftvert.
A honlap struktúrájának kialakítását, saját arculati elemeink beépítését, az egyes modulok és a css (stílusleíró nyelv) testre szabását, valamint a honlap üzemeltetését feladatkörük részeként belsős kollégák végezték és végzik, külső céggel erre a feladatra nem volt és jelenleg sincs szerződése az MTVA-nak - írták.
Közölték, a Népszava állításával ellentétben az ingyenes tartalomszerkesztő rendszer (CMS) felhasználására az mtva.hu forráskódjában olvasható az utalás.
"A websablonra vonatkozóan a honlap fejlesztésével megbízott kollégák tévedésből valóban eltávolítottak egy kiegészítő utalást a forráskódból, köszönjük a Web 1.0 blog és a Comment:com szerzőinek, hogy felhívták erre a figyelmünket, a hibát rövidesen korrigáljuk" - írták a közleményben.

Címkék: Média-közmédia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk