Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Szeptember 17. 21:19, hétfő | Helyi
Forrás: SziSzi

Én táncolnék veled... bemutatkozik a Rose Dance Team

Én táncolnék veled... bemutatkozik a Rose Dance Team

Argentin tangó, cha-cha-cha, esetleg flamenco? Ha szeretsz táncolni, vagy szeretnél, neked is ott a helyed!

A harmadik Gurul a város eredményhirdetése előtt találkoztam Szarkali Annamáriával, és a Rose Dance Team néhány tagjával.E-mail címet cseréltünk,majd megszületetta beszélgetés is.Úgy érzem, hogy nekünk akkor és ott"találkozni kellett".

Milyen kapcsolatban állsz a tánccal?

Imádom a táncot, szeretném mással is megismertetni, megszerettetni, megtanítani azt, hogy a tánccal mi mindent ki lehet fejezni, hogy az ember az érzéseit is el tudja táncolni, el tudja mondani a tánc segítségével. És nem mellesleg a tánc az egyik legjobb feszültségoldó, ellazító mozgásforma.

Hogyan merült fel a tánccsoport ötlete?

A tánccsoport ötlete úgy merült fel, hogy sajnos a környéken nincs olyan tánccsapat, klub, amelyik a hagyományos társastáncot oktatja azoknak, akik szívesen táncolnának, de nem versenyre szeretnének menni, hanem csak a tánc öröméért járnak össze. Októberben már egy éve lesz annak, hogy megalakult a Rose Dance Team, azzal a céllal, hogy bárki, aki kedvet érez hozzá jókedvűen, vidáman tanulhasson standard illetve latin táncokat. Mindenkinek, aki kicsit félve jött hozzánk, bebizonyítottuk, hogy táncolni nem is olyan nehéz, csak más megközelítésből, más szemszögből kell elkezdeni. Mindenki meg tud tanulni táncolni!

Mesélnél a kezdetekről?

Egy kis baráti társasággal kezdtem el a táncot, akik ráérezve a dolog szépségére, és látva, hogy a csoportban nem merev, hagyományos táncoktatás folyik, hanem lehet ezt jókedvűen is csinálni, elkezdték "bevonzani" az ismerőseiket. Így kezdtünk el gyarapodni. Megkerestek fiatal párok is, és kértek a segítségemet, akik a közelgő esküvőjük és lakodalom miatt szerettek volna megtanulni táncolni. Nagyon örültem ezeknek a megkereséseknek is.

Hányan vagytok pillanatnyilag a csoportban?
Jelenleg a régi kezdő csapatból csak a "kemény mag" maradt meg, sajnos a nyár folyamán többen elhagytak bennünket, volt aki elköltözött, többen külföldön vállaltak munkát. Így egyelőre kicsit alacsonyabb létszámmal, 8-an jövünk össze szombatonként. Ezért is bátorítunk mindenkit, hogy jöjjenek, csatlakozzanak hozzánk bátran!

Milyen gyakran jöttök össze, és milyen céljai vannak a csapatnak?
Heti egy alkalommal, szombatonként szoktunk gyakorolni a KMKK egyik termében, 17 és 20 óra között. Valójában az a lényege az óráknak, hogy kötetlenül, jókedvűen tanuljunk meg táncolni, mindannyiunk és a saját örömünkre. Elmondhatom, hogy szépen fejlődik a csapat, nagyon büszke vagyok rájuk, élvezik a fellépéseket. Igaz, hogy a fellépések előtt mindannyian nagyon izgulunk, de ez mindig motiválja a csapatot. Ha felkérnek bennünket, szívesen vállalunk fellépéseket, mostanában több ilyen alkalom is volt, mindig nagy szeretettel, és nagy izgalommal készülünk rá. Versenyekre nem szeretnénk járni, hiszen ehhez egyrészt még nagyon "fiatal" a csapat, másrészt a társastáncversenyeken olyan kötött előírások vannak, ami szerintem megöli a tánc lelkét.

Kiket vártok a csoportba, bárki csatlakozhat hozzátok?

Felnőtteket várunk, 16 évnél idősebbeket, mert ez az a korosztály, akinek nem nagyon van lehetősége az ilyenfajta mozgásra.

Hogyan épül fel egy-egy óra?

Az órákon nem csak egy tánccal foglalkozunk, több tánc alapjait is elsajátítjuk, ismételjük a régebben tanultak, vagy bővítjük a lépéskombinációkat. Így nem lesznek unalmasak az órák, és az újonnan csatlakozottak is könnyen felzárkózhatnak. A klasszikus társastánc mellett latin táncokat is tanulunk, de az ezekbe a kategóriákba nem besorolható, viszont ismert táncokat is kipróbálunk, mint például a flamenco, az ír tánc, stb. Az argentin tangót a Dunántúlon csak én tanítom, ebben eléggé egyedülálló a csapat. Végszóként talán annyit: várunk mindenkit, aki szeretne hozzánk csatlakozni, legyen kezdő vagy haladó!

(A beszélgetés után ellátogattam a csapat egyik órájára. Annamária azt mondta, hogy még engem is képesek lennének megtanítni táncolni... Lehet, hogy egyszer élek is a lehetőséggel :))

Címkék: KMKK, Rose Dance Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).