Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Július 30. 08:20, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Nagyobb forgalomra kell számítani a következő napokban az autópályákon

Nagyobb forgalomra kell számítani a következő napokban az autópályákon

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat-kelet irányban megnőtt a menetidő; a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk, főleg az M1-M0-M5-M43 útvonalon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A tranzitforgalom jelentős részét a Németországból érkező autósok teszik ki. Már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül, így egész Németországban megkezdődött a nyári szabadságolások szezonja, ami kihat több térség közlekedésére is - írták.

A Magyar Közút felhívta a figyelmet, hogy az Útinform folyamatosan frissíti a www.utinform.hu oldalon az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetekről és munkavégzésekről szóló híreit, az autósoknak érdemes még utazásuk előtt innen tájékozódniuk.

A közlemény szerint ajánlott navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni, valamint hívhatók a közutas diszpécserek a +36-1-336-2400-s központi Útinform telefonszámon. További információkat az autópályákat üzemeltető koncessziós társaságoktól is szerezhetnek az autósok.

Fotó: MTI

Címkék: Autópálya, dugó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során