Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: katasztrófavédelem

Négy megyében rendel el tűzgyújtási tilalmat a Nébih

Négy megyében rendel el tűzgyújtási tilalmat a Nébih

Négy megyében rendel el szerdától tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) egyetértésével - tájékoztatta a Nébih az MTI-t kedden.

Az intézkedés Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti - áll a közleményben.

A tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tűzek kockázata - tették hozzá.

Mint írták: az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye.

Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás - fűzték hozzá.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatás - áll a Nébih közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.