Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 05. 17:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Négynapos üléssel folytatja munkáját a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben.

A képviselők hétfőn szavazhatnak a származási hely lakcímkártyára történő felvezetéséről, míg kedden és szerdán összesen tizenegy előterjesztést tárgyalnak.

A házelnök - a parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik. Két, a közelmúltban elhunyt korábbi szocialista képviselőről, Csákabonyi Balázsról és Fazakas Szabolcsról emlékeznek meg, majd a napirend előtti felszólalások következnek.

A határozathozatalok ideje alatt várható döntés arról a kormánypárti előterjesztésről, amely a származási helyet is feltüntetné a lakcímkártyákon.

A parlamentnek egy kormánypárti és egy ellenzéki mentelmi ügyben is döntenie kell. Boldog István (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indítványozta a legfőbb ügyész, míg a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogáról egy rongálás miatt folyamatban lévő nyomozás miatt kell dönteni.

A szavazások után az azonnali kérdésekre és a kérdésekre is két-két óra áll rendelkezésre.

Kedden öt javaslat tárgyalása kerül napirendre: a büntetőeljárásról szól törvény módosítása, az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások területén betöltött szerepének erősítése, valamint a területfejlesztésről szóló jogszabály változtatása.

Szerdán további hat általános vitát tartanak. Szó lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, valamint hat felsőoktatási intézmény alapítványi formára történő átállásáról.

Az Országgyűlés ülése húsvét után, április 14-én, kedden érhet véget. A képviselők ekkor azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.