Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 02. 07:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nem tudni, milyen kórokozótól betegedtek meg a szombathelyi diákok

Nem tudni, milyen kórokozótól betegedtek meg a szombathelyi diákok

Még nem tudni, milyen kórokozótól betegedtek meg Szombathelyen a menzaebédet elfogyasztó diákok. A hányással és hasmenéssel küszködő tanulók száma 300-ra emelkedett, az ebédet főző konyha működését felfüggesztették.

Sajtóértesülések szerint a diákok rokonai között is vannak olyanok, akik hasonló tünetekre panaszkodnak.

A járványügyi kivizsgálás még tart, a laboratóriumi vizsgálat eredményei egyelőre nem érkeztek meg - közölte az MTI érdeklődésére Stánitz Éva megyei tisztifőorvos hétfőn.

Tájékoztatása szerint péntek délutánig 300 diák betegedett meg, két gyerek szorult kórházi ellátásra. A hasi görcsökkel, hányással, hasmenéssel, hőemelkedéssel, néhány esetben alacsony lázzal járó betegség lefolyása a gyerekeknél gyors volt, legtöbbjüknél néhány órán át, legfeljebb egy napig tartott.

Horváthné Sélley Ezsébet megyei főállatorvos, az élelmiszerlánc-biztonsági főosztály vezetője közleményben azt írta: rendkívül széleskörű mintavétel történt a helyszínen az ételekből, alapanyagokból, tisztító és fertőtlenítő szerekből.

Hozzáfűzte: a mintákat a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának laboratóriumában jelenleg is vizsgálják.

Tájékoztatása szerint a mintavételt követően a hivatal munkatársainak irányítása mellett a főzőkonyhát fertőtlenítették, működését pedig a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek megérkezéséig felfüggesztették.

A nyugat.hu hétfőn azt írta: több érintett diák szülője kereste meg őket azzal, hogy péntek délután óta ők és a megbetegedett gyerekek testvérei is hasonló tüneteket produkálnak. Egyikük sem evett a szóban forgó ebédből, ennek ellenére belázasodtak, hánynak, hasmenésük van.

Címkék: beteg, diák, Szombathely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.