Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 01. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Németország elköszönt az analóg műholdas televíziózástól

Németország elköszönt az analóg műholdas televíziózástól

Németországban hétfőn véget ért az analóg műholdas műsorsugárzás korszaka, a közszolgálati és a magán csatornák ezentúl csak digitális formátumban sugározzák adásaikat.

A német televíziók és rádiók műsorát közvetítő Astra műhold üzemeltetője közölte: az átállás az analógról a digitális formátumra zökkenőmentesen, a terveknek megfelelően zajlott le. Az analóg adás hajnali 3 órakor ért véget. Az egyetlen kivétel az Eurosport, a sportcsatorna adását kedd hajnalban állítják át.

A közszolgálati műsorszóró társaságok a legnagyobb magán műsorszolgáltatókkal közösen hónapok óta intenzív felvilágosító kampányt folytatnak. A klardigital (tisztán digitális) néven futó akció szervezői szerint azonban nagyjából félmillió német háztartás még nem készült fel az átállásra. A digitális technológiával az analóghoz képest több csatornát és jobb minőségű adást lehet sugározni. Az adások vételéhez külön beltéri egység szükséges, vagy pedig a televízióba beépített vevőkészülék. Az 1997 után gyártott televíziókban rendszerint alaptartozék a digitális vevőkészülék.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről