Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nemzetközi fotópályázat

Nemzetközi fotópályázat

Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta.

A korábban évente megrendezésre kerülő és most megújított verseny lehetőséget kínál arra, hogy hatásos képekkel világítsunk rá az aktuális globális kihívásokra. A versenyre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják világszerte. A pályázat győztesei összesen 65 ezer dollár értékben részesülnek díjazásban. A fotópályázatra 2012. szeptember 6. és 2013. január 15. között lehet jelentkezni.

A Syngenta Fotópályázat egy új nemzetközi verseny, amelynek célja, hogy ösztönözze a kulcsfontosságú globális kihívásokhoz kapcsolódó párbeszédet. A mind profi mind amatőr pályázók előtt nyitva álló verseny ezek közül a témák közül fog feldolgozni egyet miden évben. Az első év témája a „vidék és város”, amelynek keretében a vidéki és a városi környezet közötti kapcsolatok illetve feszültségek kerülnek vizsgálatra.

„A történelem folyamán először, a világ lakosságának fele városi környezetben él, ezáltal megnövelve a versenyt a természeti erőforrásokért illetve munkaerőért” – mondta el Mike Mack a Syngenta vezérigazgatója. „Megtalálni az egyensúlyt ezek között a vidéki és városi feszültségek között kritikus. Az új fotópályázatunk egy olyan meghatározó fórumot szeretne létrehozni, amely a fényképészet eszközeivel vizsgálja a globális jelentőségű kérdéseket.”

A benyújtott pályázatokat egy elismert nemzetközi bíráló bizottság fogja elbírálni, amelynek az elnöke a díjnyertes dél-afrikai fotóriporter, Jodi Bieber lesz. A zsűri többi tagja: Irina Chmyreva (Oroszország) kurátor és fényképészetkutató; Stephen Dunbar-Johnson (Egyesült Királyság) az International Herald Tribune kiadója; Milton Guran (Brazília) kurátor és fotós; Malu Halasa (Libanon) író és szerkesztő; Marcus Lyon (Egyesült Királyság) fotós; Mike Mack (Egyesült Államok) a Syngenta vezérigazgatója; és Liu Heung Shing (Kína) fotós és képszerkesztő.

A Syngenta Fotópályázatnak két kategóriája van. A nyílt versenyben részt vehet bárki, amatőr és profi fotósok egyaránt. Emellett a profi fotósok egy szakmai megbízást is nyerhetnek a „vidék és város” témában benyújtott eredeti pályamunkájukkal.

A Syngenta fotópályázat nyerteseit 2013 májusában jelentik be Londonban egy kiállítás keretében.

A fotópályázatra 2012. szeptember 6. és 2013. január 15. között lehet jelentkezni.

Jelentkezési díj nincsen.

Csak olyan képekkel lehet pályázni, amelyek az elmúlt 10 évben készültek
A versenyen részt vehetnek mind amatőr, mind profi fotósok. A zsűri az első, második, és harmadik helyezettet díjazza, akik 5000, 3000, és 2000 dollár jutalmazásban részesülnek.

A szakmai megbízásra profi fotósok pályázhatnak, akiknek a fő bevételi forrásukat a fotózás jelenti. A pályamunkák elbírálása folyamán a bizottság az alábbiakra fogja a hangsúlyt fektetni:
képesség arra, hogy a pályázó megtervezzen és kivitelezzen egy megbízást
tehetség, hogy képek segítségével meggyőzően adjon át egy üzenetet, jelenítsen meg egy történetet.

A győztes 15.000 dollár jutalmazásban részesül, amely mellé egy megbízást is kap mintegy 25.000 dollár értékben. A második és a harmadik helyezett 10.000 illetve 5.000 dollár jutalmazásban részesül.
A Syngenta Fotópályázat további részletei megtalálhatóak a www.syngentaphoto.com weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.