Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2019. Október 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

November elejétől látható a Tutanhamon-kiállítás Budapesten

November elejétől látható a Tutanhamon-kiállítás Budapesten

Több mint ezer replikán keresztül mutatja be Egyiptom titokzatos világát a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítás, amely november 8-án nyílik Budapesten a Király utcában található Komplexben.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a 2200 négyzetméteres tárlat Tutanhamon ókori egyiptomi fáraó sírkamrájának kegytárgyait neves egyiptológusok ellenőrzésével készült hiteles másolatokon keresztül mutatja be.

Az érdeklődők a 2020. március 1-ig nyitva tartó kiállításon a fáraó sírjának kincseit abban a formában tekinthetik meg, ahogyan azokat 1922-ben Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél először meglátta. A közönség a kalandos időutazáson megnézheti többek között Tutanhamon halotti maszkját, sírjának fekete sakálszobor-őreit, a kanopusztartó szekrényt és a körülötte lévő usébti szobrokat is.

A sír felfedezésének közelgő centenáriuma alkalmából több extra anyag és meglepetés is érkezik a tárlattal együtt a magyar fővárosba - derül ki a közleményből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink