Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 28. 11:59, péntek | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Októberi soros ülését tartotta Celldömölk város képviselőtestülete

Októberi soros ülését tartotta Celldömölk város képviselőtestülete

Október 26-án , délután 14 órai kezdettel tartotta soros ülését városunk képviselőtestülete.

A képviselőtestületi ülés elején Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt a két ülés között történtekről és a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Ezután a városvezető beszámolt a Celldömölk és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulási Tanácsában végzett munkájáról. Az önkormányzati-közigazgatási struktúra várható átalakítása, és az ezzel járó tulajdonszerkezet-átalakítás miatt a testületnek át kellett tekintenie azt, hogy melyek azok az épületek, épületrészek, amelyeket mindenképpen a város meg szeretne tartani és működtetni. A dolgok jelenlegi állása szerint úgy néz ki, hogy a bölcsődék, óvodák önkormányzati kézben maradnak, az iskolák, kórházak azonban állami kézbe kerülnek. A témába vágóan olvasta fel a városvezető Kirner Antal Zoltán plébánosnak és Czupor Attilának, az egyházi iskola igazgatójának kérelmét. Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház vezetője személyesen fordult a képviselőtestülethez, hogy az iskola, illetve a Színház használatba vehesse a volt kisegítő iskola épületét. A testület úgy döntött, hogy az épületet a Soltis Lajos Színház használhatja.


Tárgyalták a képviselők Nemeskocs Önkormányzatának kérelmét, miszerint szeretnék, hogy 2012. január 1-től a településen a védőnői feladatokat a Népjóléti Szolgálat lássa el. A Védőnői Szolgálat ellátási területe jelenleg Celldömölk mellett Mesteri, Mersevát, Kemeneskápolna és Köcsk településekre terjed ki. A feladatokat két védőnő látja el, akik így is túlterheltek, ezért a képviselőtestület nem támogatta a Nemeskocsi Önkormányzat kérelmét. Továbbra is számos Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan vár eladásra, ezzel kapcsolatban több képviselői hozzászólás, vélemény látott napvilágot. A lakossági hulladékszállítással kapcsolatban Söptei Józsefné alpolgármester kért szót, aki elmondta, hogy év végén lejár a város és a HUKE Kft. közötti szerződés. Az új hulladéktörvény értelmében a városnak többségi tulajdonnal kell rendelkeznie, így a testület kezdeményezte a tárgyalások megkezdését a tulajdonostárssal egy 1%-os tulajdoni hányad megvásárlásáról. Hosszasan tárgyalták a képviselők különböző szervezetek ádventhez kapcsolódó közterület használati ügyét, majd zárt ülésen folytatták a további napirendi pontok megbeszélését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe