Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 23. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: kedden a déli óráktól egy közeledő hidegfront hatására észak, északnyugat felől megnövekszik a zivatarok kialakulásának valószínűsége. A zivatarok előbb északnyugatot érik el, majd fokozatosan a középső, és a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legerősebb cellákat viharos, 70 kilométer/órás, főként az északi területeken 80 kilométer/órás széllökés, 1-2 centiméter átmérőjű jégeső és intenzív csapadékhullás (15-20 milliméter) kísérheti. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

A meteorológiai szolgálat ezért az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt. A zivatarok környezetében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Emellett 13 vármegyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, az intenzív záporokból, zivatarokból ugyanis rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas vármegye területén.

Fotó: Pixabay

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére