Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 23. 20:13, szombat | Helyi
Forrás: VMRFK - Szombathely

Pályázati felhívás cigány származású fiatalok részére

Pályázati felhívás cigány származású fiatalok részére

Az Országos Rendőr-Főkapitányság a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság útján pályázatot hirdet

a középfokú oktatási intézmények első, második, vagy harmadik évfolyamán tanuló, cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére,

VALAMINT

a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki, vagy informatikai képzési területen tanuló, cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére

Vas megyében,

a 2012/2013. tanévre.

Pályázatot azok a cigány származású fiatalok nyújthatnak be,

- akik a középfokú oktatási intézmények nappali tagozatán első, második, vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek és a pályázat benyújtásának évében elért, év végi tanulmányi átlageredményük legalább 3,00;

- valamint azok az alap-, mester-, vagy egységes, osztatlan képzésben résztvevő, cigány származású fiatalok, akik a tanulmányaikat felsőoktatási intézmények nappali tagozatán jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki, vagy informatikai képzési területen már megkezdték; az első két félév ajánlott tantervében meghatározott kreditértékének megfelelő krediteket megszerezték, az utolsó lezárt képzési időszakban pedig legalább 3,5-es tanulmányi átlagot értek el. Tanulmányaikat a következő képzési időszakban továbbra is folytatják, ezt a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott módon bejelentették.


A pályázathoz mellékleteként csatolni kell:

- a magyar állampolgárság, a magyarországi lakóhely és a büntetlen előélet igazolására szolgáló dokumentumokat;
- a pályázó egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos háziorvosi véleményt, az egészségügyi alkalmasság Rendőrség általi vizsgálatához történő írásbeli hozzájárulást;
- illetve a személyes adatok kezeléséhez történő írásbeli hozzájárulást, valamint a tanulói jogviszony és a tanulmányi átlageredmény igazolására szolgáló dokumentumokat!

A pályázatokat a felsőoktatásban részt vevőknek 2012. július 20-ig, a középfokú intézményben tanulóknak pedig 2012. július 31-ig kell beküldeni.

A felsőoktatásban részt vevők pályázatait az országos rendőrfőkapitány által kijelölt személyekből álló bizottság, míg a középfokú intézményben tanulók pályázatait a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által kijelölt személyekből álló bizottság bírálja el. A támogatás odaítéléséről a bizottság javaslata alapján a felsőoktatásban részt vevők tekintetében az országos rendőrfőkapitány, míg középfokú intézményben tanulók vonatkozásában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dönt.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2012. augusztus 31.

A támogatást elnyert tanulókkal az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. szeptember 15-ig köt támogatási szerződést.

A pályázattal kapcsolatosan felvilágosítás Török György r. alezredestől (06/94/521-186) kérhető, valamint a pályázat részletes leírása (a további pályázási feltételek, a támogatás formája, mértéke) és az egyéb tudnivalók a www.police.hu/vas internetes portálon, az „aktuális” menüpont alatt megtalálható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: