Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2011. Szeptember 12. 21:36, hétfő | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

2011. szeptember 9-én délután könyvbemutatóval egybekötött Polgáris Diáktalálkozó és apácalátogatás a Római Katolikus leányiskola volt növendékeivel.

A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár könyvbemutatóval egybekötött diáktalálkozóra hívta és várta a volt Római Katolikus leányiskola növendékeit. Az intézmény galériáján szép számmal gyűltek össze az iskola volt tanulói, kezükben egy-egy régi fényképpel, könyvvel, kitűzővel.

Az est vendége volt az Isteni Szeretet Leányai Társulatának képviseletében Kovács Piroska Mária N. FDC, a Társulat jelenlegi tartományfőnöknője, valamint Menyhárt M. Teréz N. FDC volt jelen a találkozón. A bensőséges hangulatúrendezvény kezdetén Harangozó Miklós, az est házigazdája köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a Társulatról készített új könyvét, melyből később több részletet is hallhattak a megjelentek Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház művészének tolmácsolásában.

Kovács Piroska Mária nővér mesélt a jelenlévőknek a Társulat jelenlegi életéről, a múltról, a nővérek és az általuk működtetett intézmények hányattatott sorsáról a világháborúban, és az azt követő években. Rövid ideig visszatértek a 40-es,50-es évek a KMKK galériájára. A meghívott hölgyek egymás után elevenítették fel a már múltba veszett történeteket, a jutalmazásokat, büntetéseket egyaránt. A színjátszókör, az illemtan órák, a közös élmények megidézésesorban követték egymást a beszélgetések során.

A rendezvényhez Hetényi Józsefnek, a polgári iskolához kapcsolódó gyűjteményéből összeállított kiállítás adta meg a méltó keretet.

Kép és szöveg: SziSzi

Címkék: KMKK

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 09:57, hétfő | Helyi

Őszi nemzetközi Akrobatikus Rock and Roll sikerek

Októberben Dunaszerdahelyen, majd múlt hétvégén Prágában szerepeltek eredményesen a Rocky Dilly ARRC Celldömölk táncosai.

2020. Január 20. 10:53, hétfő | Belföld

Kényszergyógykezelésre ítélhetik a férfit, aki meg akarta gyilkolni szüleit

Vádat emeltek egy Csongrád megyei faluban élő férfival szemben, aki 2018-ban megpróbálta meggyilkolni idős édesanyját – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2020. Január 20. 10:33, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt Tapsonynál

Halálos közlekedési baleset történt hétfő reggel Somogy megyében - közölték a rendőrség honlapján.

2020. Január 20. 09:51, hétfő | Külföld

Újabb városokban bukkant fel az új, tüdőgyulladás-vírus Kínában

Pekingben és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant az új, tüdőgyulladást okozó vírus, miközben a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a hétvégén