Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 12. 21:36, hétfő | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

2011. szeptember 9-én délután könyvbemutatóval egybekötött Polgáris Diáktalálkozó és apácalátogatás a Római Katolikus leányiskola volt növendékeivel.

A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár könyvbemutatóval egybekötött diáktalálkozóra hívta és várta a volt Római Katolikus leányiskola növendékeit. Az intézmény galériáján szép számmal gyűltek össze az iskola volt tanulói, kezükben egy-egy régi fényképpel, könyvvel, kitűzővel.

Az est vendége volt az Isteni Szeretet Leányai Társulatának képviseletében Kovács Piroska Mária N. FDC, a Társulat jelenlegi tartományfőnöknője, valamint Menyhárt M. Teréz N. FDC volt jelen a találkozón. A bensőséges hangulatúrendezvény kezdetén Harangozó Miklós, az est házigazdája köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a Társulatról készített új könyvét, melyből később több részletet is hallhattak a megjelentek Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház művészének tolmácsolásában.

Kovács Piroska Mária nővér mesélt a jelenlévőknek a Társulat jelenlegi életéről, a múltról, a nővérek és az általuk működtetett intézmények hányattatott sorsáról a világháborúban, és az azt követő években. Rövid ideig visszatértek a 40-es,50-es évek a KMKK galériájára. A meghívott hölgyek egymás után elevenítették fel a már múltba veszett történeteket, a jutalmazásokat, büntetéseket egyaránt. A színjátszókör, az illemtan órák, a közös élmények megidézésesorban követték egymást a beszélgetések során.

A rendezvényhez Hetényi Józsefnek, a polgári iskolához kapcsolódó gyűjteményéből összeállított kiállítás adta meg a méltó keretet.

Kép és szöveg: SziSzi

Címkék: KMKK

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.