Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 16. 11:50, csütörtök | Sport

Rally: Cél a sikeres célba érkezés!

Rally: Cél a sikeres célba érkezés!

Beszélgetés Kronome Ákos raliversenyzővel a Salgó Rally 2020 előtt.

Kronome Ákos - Pásztor Tamás
Skoda Fabia – East Motorsport Kft.
Salgó Rally 2020 - 2020.07.18-19.

Kilenc gyors egy nap három pályán. 5-10-27 kilométeres szakaszok várnak rád és navigátorodra. Melyiktől tartasz a legjobban és miért?

- A 27 km-es gyorsaságin még sosem mentem, csak bizonyos részein a 90-es években, de azok az emlékek már elég kopottak. Gondolom, az utak sem lettek jobbak azóta. Kicsit zavar ez a körgyors az ilyen keskeny úton, nem tudom, mi lesz ebből…

Van-e lehetőséget korábbi videókból felkészülni erre a versenyre?

- Nem is kerestem semmilyen felvételt, erre nincs időm se, megpróbáljuk a három lehetőségből feldolgozni a körgyorsaságit, a többi ismerős.

Összesen 122 versenykilométert kell a lehető legrövidebb idő alatt megtennetek. Tudtatok-e valahol tesztelni a Salgó rali előtt?

- Nem tudtunk tesztelni, pedig nagyon kellett volna, a Mecseken mentem utoljára vele, az pedig régen volt már.

Hű navigátoroddal, Pásztor Tamással, és a sárga régi Skodáddal veszitek nyakatokba a Salgó Rali versenykilométereit. Mentél-e korábban ezeken és onnan maradt-e elég emlék egy ízes Salgó ralira?

- Idén Tamással és a sárga Fabiával megyünk, ami jól működik, azon ne változtass.. Mentem régen ezeken a gyorsaságikon valamilyen formában, Katalin akna-Mátraalmás, Katalin akna-Parádsasvár, Kazár az aszfaltozás előtt, ezek a szakaszok a Salgó ralin mindig szerepeltek a 90-es években. Szép emlék is van: voltunk abszolút 2-ikak Rally másodosztályban Tóth Istvánnal (Totya).

Mi is a célod 2020 első ORC versenyén?

- A hosszú kényszerszünet után, tesztek híján itt kell belerázódni. Próbálunk nem aludni sokáig és műszaki hiba nélkül teljesíteni a versenyt

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is. Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.