Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Január 10. 00:17, kedd | Helyi
Forrás: Horváthné Görög Mariann

Referencia intézményi felkészítésre pályázott Óvoda Boba

Referencia intézményi felkészítésre pályázott Óvoda Boba

Példaértékű óvodává válhat a bobai intézmény az ott dolgozó óvodapedagógusok kiváló szakmai munkájának köszönhetően.

Referencia intézményi felkészítésre pályázott Óvoda Boba

2011. júliusában adta be a pályázati igényt, szaktanácsadói ajánlásra az intézményvezető, a „Referencia intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” című pályázatra.
A pályázat célja, hogy a referencia értékű működési és pedagógiai gyakorlattal rendelkező közoktatási intézmények - intézményi fejlesztési tervük alapján - felkészüljenek nevelési oktatási gyakorlatuk továbbadásra, elterjesztésére, megismertetésére, illetve ezzel segítsék más közoktatási intézmények értékelvű szakmai fejlesztő tevékenységét. A támogatás összege óvodák esetében maximum 3.000.000 Ft, a támogatható tevékenységek köre a felkészítéshez kapcsolódó továbbképzések, szaktanácsadói támogató szolgáltatások igénybevétele, valamint eszközbeszerzés.
A pályázat támogathatóságának egyik feltétele 2 „Jó gyakorlat” feltöltése volt az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. regisztrációs felületén. Az idő rövidsége miatt gyors döntést kellett hozni, melyik projekt legyen mintaértékű. A választásu a „Gondolkodj egészségesen!”, és „Mihály-nap” projektre esett. A következő feltétel egy pozitív előminősítési nyilatkozat volt, mely során az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakemberei személyesen vizsgálták át a dokumentumokat, tanulmányozták az intézményi fejlesztési terveket. 2011. október 5-én érkezett meg a pozitív előminősítésről szóló nyilatkozat, így ezután kezdődhetett meg a pályázatírás.

A tervezett projekt megvalósításának kezdete 2011. december 01. befejezése 2012. július 31. A projekt során az intézmény felkészül nevelési gyakorlatának megismertetésére, továbbadására, a referencia-intézményi működéshez szükséges szervezeti, szolgáltatás-szervezési feltételrendszer kialakítására. A referencia-intézményi szolgáltatások ellátásához szükséges referencia-intézményi mentor pedagógus felkészítése. Ezen kívül a projekt keretében felkészül a hálózati együttműködések és partnerkapcsolatok kialakítására és továbbfejlesztésére továbbképzéseken. Az igényelt támogatás összege 2.999.979 Ft, a támogatás mértéke 100%.
A pályázat benyújtásához szükség volt a Fenntartó hozzájáruló nyilatkozatára, melyben vállalta, hogy támogatja projektünket, pozitív elbírálás esetében pedig a fenntarthatóságot 5 évig biztosítja.
2011. október 28-án került beadásra a pályázat, november 12-én pedig megérkezett az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. befogadó nyilatkozata. Jelenleg a pályázat pozitív elbírálására vár az óvoda, mely hatalmas előrelépés lenne intézmény és település jövőjére nézve egyaránt.


Rostáné Gyenes Lívia óvodapedagógus, projektmenedzser

TÁMOP-3.1.7-11-2 pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe