Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 27. 09:49, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK - Szombathely

Rendőrségi felhívás Halottak Napja kapcsán

Rendőrségi felhívás Halottak Napja kapcsán

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nevében engedjék meg a Tisztelt Olvasók, hogy a Halottak Napja közeledtével felhívjam figyelmüket az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzésének lehetőségére.

Mindenszentek időszakában minden évben megfigyelhető a temetők környékén a gépkocsi feltörések, zseblopások, temetői lopások számának emelkedése.
Ezen bűncselekmények esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Tanácsot szeretnénk adni a Tisztelt Olvasóknak, hogy elkerülhessék az áldozattá válást.
• Amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
• Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
• Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebeiben tartsák!
• Kezüket mindig tartsák becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá.
• Amíg a sírt rendezik, vízért mennek vagy éppen a szemetet dobják ki, soha ne tegyék le táskájukat, pénztárcájukat a sírra!
• A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni! Amennyiben nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok egyszerűen odébb állnak.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a Halottak Napját megelőző időszakban folyamatosan járják megyénk temetőinek parkolóit és átadják a látogatóknak, illetve a gépkocsik szélvédőjére helyezik bűnmegelőzési szóróanyagunkat.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy a szeretteikről való megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.


Fotó: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén